Микаел център

алтернативна медицинатуристическа агенция

Хороскопите на Надиа

счетоводна кантора SAGITTARIUS - Русе

Консултация с биоенерготерапевт

Потребител

Потребителско име:

Парола:


Забравена парола?

Регистрирай се!
КАРМА И СЪДБА : 10-те най-важни принципа на позитивното мислене
Публикувана от mikael на 2018/3/7 6:00:00 (1139 прочита)

Резултат с изображение за поздравче усмивка


Как да живеем позитивно ??? Какво отличава песимиста и оптимиста? Сигурно си чувал за чашата наполовина пълна Или наполовина празна? Това е разликата – едните винаги намират основание да продължат напред!Другите – винаги намират причини да се обръщат назад. Ето няколко насоки, които може да ти помогнат да видиш, че чашата пред теб всъщност не е наполовина празна, а наполовина пълна.

1. Повечето негативни мисли се появяват поради погрешно интерпретиране на дадена ситуация
Дали обаче фактите, които са причина за песимизма ти са верни? Наистина ли съдиш за другите справедливо? Представяш ли си най-лошото, без да имаш всъщност основание да мислиш по този начин? Опитай се да промениш отношението си към хората и нещата в по-позитивна посока.
ъ
2. Води си дневник на мислите
В него отбелязвай основните си мисли и обстоятелствата, които ги провокират. Например, ако си се ядосал в службата, помисли защо и си го запиши. Помисли за емоционалната си реакция. Би помогнало, ако изследваш какви ситуации предизвикват у теб негативни или позитивни реакции. Редовно препрочитай дневника, за да очертаеш картина на емоциите и си направи самооценка дали ставаш по-позитивен човек.

3. Променяй представите си
Като развиваш начина, по който си представяш различни неща, ще се чувстваш много по-добре по отношение на себе си и живота.
Например, ако си обиден на партньора си, представи си, че той е малко дете, което се нуждае от прегръдка. Ако се чувстваш ядосан от поведението на колега, представи си го с някаква смешна шапка. Ако времето е ужасно, представи си слънчев ден.

4. Един начин да постигнеш дългосрочно позитивно отношение, е да си задаваш въпроса защо мислиш негативно
Дали се страхуваш от това, което може да се случи в живота ти – да бъдеш предаден от приятел, да загубиш работата си, да се разделиш с партньора си?
Отговорът е да застанеш лице в лице със страха и да си представиш какво би сторил и как би се справил, ако нещо такова наистина се случи. Веднъж като застанеш пред страха си, той автоматично ще ти се стори по-малко страшен и ще се почувстваш по-уверен да се справиш.

5. Използването на конструктивен език може да премахне негативните мисли
Осъзнай думите, които използваш.
- Вместо да мислите: “Не мога”, кажете си: “Мога!”.
- Вместо да кажеш, че съжаляваш, кажи, че следващия път ще го направиш.
- Вместо да си мислиш, че това е ужасно, помисли за възможностите, които се съдържат в дадената ситуация.
е
6. Научи се да овладяваш силните негативни емоции
Ако се чувстваш зле, не подтискай чувството, нито му се отдавай – вместо това се справи с него чрез физическо натоварване. Успокой себе си, като се опиташ да се фокусираш върху приятни мисли. Говори за чувствата си с приятел или потърси терапевт.

7. Оптимистите се зареждат от хубавите неща, които се случват
Въпреки че трябва да носим отговорност за това, което става в живота ни, ако нещо се обърка, не вземай цялата вина върху себе си. Фокусирай се върху успехите си и признай собствените си заслуги за хубавите неща в живота ти.
я
8. Няма да имаш позитивен възглед за живота, ако прекарваш по-голямата част от времето си правейки неща, които мразиш
Ако работата не ти харесва – смени я. Ако връзката ти ти прави по-нещастен – прекрати я. Намери време всеки ден за дейности, които ти носят радост и те карат да се чувстваш добре.

9. Не оставяй дребните проблеми да ескалират и да се превърнат в големи
Незабавно спри падането в пропастта, като инжектираш малко позитивизъм в ситуацията. Направи нещо малко, за което си сигурен, че ще успееш – нещо, което си правил много пъти и няма начин да сбъркаш – това може да бъде дори чаша кафе, кекс, писмо до приятел, изчистване на кухнята... Остави чувството за нещо постигнато да те повдигне към
следващото, по-високо стъпало към успеха.

10. Kолкото повече смисъл намираш в живота, толкова по-лесно ще успееш да бъдеш позитивна личност
Това не означава непременно религиозна вяра, но означава, че трябва все пак да имаш чувството за план, цел, смисъл на живота. Отдели време да помислиш защо си на този свят и остави чувството за цел и смисъл да те води.


sibir.bg/blog

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел