Микаел център

алтернативна медицинатуристическа агенция

Хороскопите на Надиа

счетоводна кантора SAGITTARIUS - Русе

Консултация с биоенерготерапевт

Потребител

Потребителско име:

Парола:


Забравена парола?

Регистрирай се!
КАРМА И СЪДБА : Името на човека и неговият характер
Публикувана от mikael на 2018/10/11 6:00:00 (1354 прочита)
Никога ли не сте забелязвали за себе си следната странност: при разговор с непознат се улавяте, че не искате да си кажете името? Или си измисляте някакъв прякор, или избягвате отговор на въпроса му. Оказва се, че в този момент в нас се събуждат гените на предците, за които да знаеш името на някого, означава да имаш власт над собственика му.

Борис Хигир твърди, че в криминалния свят най-често се срещат имената Александър, Владимир, Сергей.

«Сред автокрадците най-често се срещат имената Павел, Андрей и Виктор. Докато Игор-ите и Олег-ите, не са лишени от математически способности и по-често се занимават с икономически престъпления. Сред жените в криминалния свят най-често се срещат Екатерина (Катя), Татяна, Елена.»

Впрочем, Хигир специално подчертава, че само по себе си името не може да бъде криминално, но понякога, при наличен набор от криминогенни фактори, именно то е капката, която превръща неутралната маса в критична.

Американските изследователи Стивън Левит и Стивън Дабнър са анализирали как стоят нещата с имената на 16 милиона деца, които са се появили на бял свят в Калифорния от 1961 г. насам. Резултатите от анализа превърнали в книга, наречена Freakonomics (излязла на български под заглавието «Големите измами»). Един от главните изводи на изследването е ,че името на детето зависи от дохода на родителите.

Например, богатите родители предпочитат да наричат момчетата Бенджамин, Семюел, Джонатан, Александр. Бедните най-често дават на своите отрочета имената Коди, Брендън, Антъни, Джъстин. Богатите момичета най-често носят имената Александра, Лорен, Кетрин, Рейчъл, а техните бедни приятелки – Амбър, Хизер, Стефани и Елиза.

Любопитно е и това, че дори и за да получите работа в САЩ, пак трябва да имате точното име. До този извод стигнали учените от Чикагския университет и Мазсачусетския Технологически Институт, които направили уникален експеримент. Они подготовили серия от резюмета (така популярните у нас CV-та), които били подписанис имената, които са най-популярни сред американците.

В продължение на година те разпращали тези резюмета на различни работодатели. Както се изяснило, при равни други условия (образование, квалификация, опит, препоръки) работа в САЩ най-лесномогат да получат мъже на име Бред, Джей и Матю и жени с имена Кристен, Кери и Лори…

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел