Микаел център

алтернативна медицинатуристическа агенция

Хороскопите на Надиа

счетоводна кантора SAGITTARIUS - Русе

Консултация с биоенерготерапевт

Потребител

Потребителско име:

Парола:


Забравена парола?

Регистрирай се!
КАРМА И СЪДБА : Тайните преди да се родим
Публикувана от mikael на 2008/7/16 2:11:00 (804 прочита)

Резултат с изображение за ембрионЗа да разберем как работи мозъкът, трябва да проследим неговото развитие. Хората идват на този свят съвсем безпомощни в сравнение с другите млеко-питаещи животни.
Малкото човече трябва доста време да бъде отглеждано от възрастните, за да се появи у него вътрешна възможност за самостоятелно съществуване. Според учените в резултат на еволюцията и на това, че човек се изправя да ходи на двата си крайника, натоварването на тазовите кости се е увеличило.

Впоследствие тези кости са станали по-големи, а отворите за излизане на новороденото - по-малки. А бебето трябва да се роди след окончателно формиране на костите на главата и на мозъка, за да може главата да преодолее родовия път.

И ако нещо отличава човека от другите млекопитаещи, то това е големият мозък в сравнение с размерите на тялото. Неговото функциониране отделя човека от средата на другите животни и му дава неподозирани възможности.

Bажно!

Вече е доказано, че бебето започва да се учи още в утробата на майката и това за него е необходима потребност. Учените твърдят, че плодът не само слуша, но и запомня това, което е чул. Новородените ясно различават гласа на майка си от гласа на другите жени. Те реагират доста емоционално на музика, която са слушали, развивайки се в утробата на майка си, а така също и на приказки, ако майката е четяла такива на глас, когато е била бременна.

Освен всичко това младенецът се е научил да не реагира на някои събития (например на някакъв шум), ако тези събития не представляват опасност за него.

След раждането детето се учи с такива стремителни темпове, както никога по-късно. На 70-годишна възраст Лев Толстой е написал: „Между раждането ми и тригодишната ми възраст е цяла пропаст, а между тригодишната ми възраст и сегашната ми възраст е само една крачка."

Действително всички основни способности се оформят в детето до три годишната му възраст, след това само се шлифоват. Ако това, което не е заложено в детството или никога няма да може да се реализира у - детето, някога стане, то ще - бъде с цената на много труд. Затова първите години от - живота на детето са така важни.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел