Микаел център

алтернативна медицинатуристическа агенция

Хороскопите на Надиа

счетоводна кантора SAGITTARIUS - Русе

Консултация с биоенерготерапевт

Потребител

Потребителско име:

Парола:


Забравена парола?

Регистрирай се!
КАРМА И СЪДБА : ЗАГАДКИТЕ НА ЧОВЕШКАТА ПСИХИКА - Психическата енергия на човека
Публикувана от mikael на 2017/12/5 6:00:00 (7201 прочита)

Резултат с изображение за психикаИзвестният американски парапсихолог Алан Бекли е посветил целия си живот на изследване на психологическата енергия на човека.

Интересът му е бил провокиран още в детството. Когато Алан бил на 10 год. , неговият баща му подарил ръчен часовник като признал, че той самият не може да го носи. Половин час след като го сложел на ръката си часовникът спирал. Бащата на Алан правил това няколко пъти. Когато свалял часовника, той продължавал да тиктака. Алан и баща му изпробвали различни часовници – и нови, и стари, малки и големи, евтини и скъпи. Всички те спирали след половин час.

Хората могат да генерират енергия. Мислено. Този инцидент послужил на Алан като катализатор за неговия интерес към психическата енергия на човека. Такава енергия съществува във всеки индивид, трябва просто да я накараме да се появи. У болшинството от хората тя дреме, докато при други се проявява по най-различен начин: телекинеза, ясновидство, телепатия.... Понякога тези способности се проявяват спонтанно, но някои хора могат съзнателно да използват своята психическа енергия.

През февруари 1920 год. в Ню Йоркския затвор “Клинтън” 34 затворника се отровили с консерви, заразени със салмонела. За щастие, никой не умрял, но с болните започнало да се случва нещо странно. Пръв забелязал това един от заболелите; към ръката му залепнал намачкан лист хартия, той се опитал да го изхвърли, но хартията, сякаш привлечена от ръката му, отново залепвала за нея. Извикали затворническия лекар Джулиус Рексом. Той забелязал подобни способности и у останалите заболели затворници. Например, когато приближавали ръка към компас, стрелката му започвала бясно да се върти. Към телата им залепвали листа, карфици и игли. Лекарят забелязал, че тези странни странности се променяли в зависимост от стадия на заболяването. С оздравяването електромагнитните способности на затворниците намалявали. А при излекуваните изчезвали съвсем. Затвора посетил известният изследовател – доктор по медицина Мейсън Рейд. Той предположил, че изработената от бактериите отрова, е проникнала в мускулните клетки на заразените затворници и е предизвикала слаби електрически токове. Той открил и, че телата на пострадалите блестят в тъмнината, очевидно заради електростатичния заряд. Доктор Рейд придобил известност благодарение на своите уникални експерименти. По негово мнение, човешкото тяло може да бъде заставено да генерира биоелектрически токове.

Доктор Рейд дълго време практикувал очистителен пост и дихателни техники на йога. Той заявил, че с помощта на тези упражнения се е научил да придвижва картонена кутийка, намираща се на 2, 5 м от него, в която иска посока.

Необикновените способности на хората често пъти се проявяват по време или след болест или стрес. Известно е, че майката на английския ясновидец Матю Манинг, получила токов удар когато била бременна. Именно поради това Манинг е получил своите необикновени способности още в утробата на майка си. Внимание заслужава и историята на Едгар Кейси, известен под името “Спящият пророк”. Той също е получил своите ясновидски способности след прекарано тежко заболяване.

Шведският инженер Хаакан Форвелд е правил експерименти с хора, притежаващи проявяваща се психическа енергия. Той използвал при своите опити метални кубчета от различни метали: цинк, мед, кадмий, сребро, олово. Различните кубчета реагирали на тези хора по различен начин. . Някои от тях лесно били привличани към телата на психокинетиците, други – въобще не. Форвелд направил извода, че под въздействието на психическата енергия на човека металните кубчета генерират енергия, която възниква на атомно ниво. Тоест придвижването на предметите е предизвикано не от психическата енергия на човека, а от тяхната собствена енергия, която дреме в инертната материя и се освобождава по действието на психическата енергия на определен индивид. Доктор Мейсон Рейд научил за експериментите на Форвелд. Той предположил, че металните кубчета с определена плътност и размер могат да създават вълни с различна дължина като някои могат да резонират с дължините на вълните, излъчвани от псигхокинетиците. Форвелд и Рейд обединили своите усилия. Те направили устройство, което наподобявало компас. Стрелките му били изработени от различни метали, а освен това се променяли дебелината и дължината им. Рейд слагал пръст до края на стрелката, но без да я докосва. След неголяма тренировка той можел, без усилие да привлича и отблъсква края на стрелката.

За чистота на експеримента слагали устройството в камера с прозрачни стени. Рейд все така можел да върти стрелката в една или друга посока. Стрелката не реагирала така добре когато Рейд бил уморен или разсеян. Изследователите правели стрелката от различни метали и сплави. Най-добре реагирала стрелката от мед. Диаметърът и дължината на стрелката също имали значение, но не съществено.

Всички тези експерименти доказват, че при определени условия, някои хора могат да генерират енергийно поле, което може да има електромагнитна природа. Това поле може да зарежда по някакъв начин предметите и да ги кара да се движат,. Любопитното е това, че във всички известни досега случаи, хората можели да придвижват само леки предмети на малки разстояния. Очевидно мощността на биополетата, генерирани от тялото на човека, не е голяма. Но фактът, че хората могат да генерират тази енергия мислено, говори за това, че източникът на тази енергия се намира в мозъка. Вероятно, стресовите преживявания или болест освобождават тези участъци на мозъка, в които се намира този източник на енергия. Все още изследванията на психическата енергия на човека и нейните електромагнитни свойства са в съвсем начален етап тъй като официалната наука ги пренебрегва. Между другото, съзнателното използване на психическата енергия би могло да има потресаващ ефект. Например, ако се създаде уред, който да увеличава психическата енергия, или ако няколко психокинетика обединят своите усилия, те биха могли да преместват тежки товари на значителни разстояния и тогава товарният транспорт би бил безполезен.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел