Микаел център

алтернативна медицинатуристическа агенция

Хороскопите на Надиа

счетоводна кантора SAGITTARIUS - Русе

Консултация с биоенерготерапевт

Потребител

Потребителско име:

Парола:


Забравена парола?

Регистрирай се!
КАРМА И СЪДБА : ЗАЩО СЕ СБЪДВАТ СЪНИЩАТА
Публикувана от mikael на 2017/11/30 6:00:00 (3126 прочита)

Резултат с изображение за сънища

Учените разкрили тайната на пророческите сънища

Сънят е измислена комбинация от минали впечатления

От едно време хората са свързвали сънищата с тайните знания. Виждали са в тях някаква пророческа сила. До наши дни се е запазил древен съновник, датиращ от 2000 години преди новата ера. В него се съдържат тълкуванията на 200 сънища, а също и описание на магическите ритуали за защита от „нощните демони”.

Сега вече, в ХХI век, излизат сборници с трактовки на десетки хиляди сънища. А екстрасенсите предлагат да разгадават смисъла на всякакви присънили се на хората сюжети. Дали се заблуждават те? Нилс Бор отгатнал модела на атома по време на сън. Много велики поети, писатели и композитори са творили под влияние на сънищата си. Такива са били Моцарт, Шуман, Вагнер, Сен-Санс, Едгар По, Пушкин, Алексей Толстой, Волтер, Фет, Маяковски - не можем да изброим всички.

В една от своите монографии бъдещият творец на новата физика Нилс Бор описва как веднъж видял себе си върху слънце от горящ газ, около което се въртят свързаните с него на тънки нишки планети. Внезапно газовете се втвърдили, а слънцето и планетите станали много малки. Тогава Бор се събудил и веднага осъзнал, че е отгатнал модела на атома, над който постоянно размишлявал.

Томас Едисон пък измислил изобретение, позволяващо да запомня идеите на човек, намиращ се в междинно състояние между сън и бодърстване. Той сядал в креслото, вземал в ръце две тежки железни топчета и затварял очи. Мислел напрегнато за вълнуващия го проблем, изпадал в дрямка, ръцете му се разтваряли, топките падали с грохот в специални улеи и разбуждали изобретателя. Така той веднага си спомнял присънилото му се решение.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел