Микаел център

алтернативна медицинатуристическа агенция

Хороскопите на Надиа

счетоводна кантора SAGITTARIUS - Русе

Консултация с биоенерготерапевт

Потребител

Потребителско име:

Парола:


Забравена парола?

Регистрирай се!
НУМЕРОЛОГИЯ : Щастливите числа
Публикувана от mikael на 2019/4/12 6:00:00 (2175 прочита)

Резултат с изображение за числа

В китайската култура някои числа се считат за щастливи, а други за носещи несполука. Заради това някои са готови да платят големи суми, за да имат “щастливи числа” в своя адрес, телефонен номер, номер на колата, етаж, номер на апартамент или офис, банкова сметка и т.н.Всяко едно от тези числа има свои смисъл:

2-лесно

3-живот

4-счита се за лошо предзнаменование, тъй като обозначава четвъртия етап от живота според будистите, а именно смъртта

5-себе си, аза

6-лесно и безпрепятствено

7-заедно

8-неочаквана съдба, съдбовен момент

9-дълготраен

Щастливите числа са близки по изказ до думи с позитивен смисъл. От всички положителни числа за най-добри се смятат

6

8

9ЕДНО

1-отразява божествената същност и се смята за число свързано със силата. Комбинацията 168 е със значение “продължителен просперитет”.

ДВЕ

2-числото две е много щастливо, тъй като има поговорка, че “добрите неща винаги идват по двойки”. Още повече, че това число се използва в изрази изразяващи голямо щастие, като “двойно щастие”, “двоен шанс” и т.н., а и на китайски думата за това число е идентична с думата за “лесно”.

ШЕСТ6-числото шест се изговаря “liu”, което звучи подобно на думата “гладък, безпроблемен, лесен”, а комбинацията от три 666 се смята за една от най-щастливите. Иронично е, че в западната култура това число се смята за демонично и е наречено “числото на звяра” и носи негативен смисъл. Регистрационният номер AW6666 е продаден в Китай за 34 000$ на аукцион и принадлежи на търговец на мотоциклети.

СЕДЕМ7-числото 7 изразява “взаимността” и се свързва с китайската митология. Седмият ден от седмия месец се нарича “Нощта на Седемте”. Самата история обаче е трагична любовна история, която обрича влюбените да се срещат веднъж на 1000 години, поради това 7 се счита за число носещо тъга, трагично число. Седмият месец се нарича “призрачния месец” и се свързва със съдбата, ориста и свръхестествените сили.

ОСЕМ8-думата за числото 8 на китайски звучи сходно с думата за просперитет и богатство, както и до думата “съдба” в положителен смисъл, т.е. шанс, късмет. Числото 88 е близо до изказ с думата щастие, йероглиф който се използва, за да украсява входовете на къщите и магазините. Телефонният номер 8888-8888 е бил продаден за 270 000$. Лятната Олимпиада в Бейджин е насрочена да започне на 8 август 2008 в 8:08:08 вечерно време.

ЧИСЛОВИ КОМБИНАЦИИ

168-дълъг просперитет или добро развитие заедно. Много фирмени телефонни номера съдържат или започват с тези цифри, които се смятат за най-щастливата комбинация в китайската култура518-”аз ще успея”. Други варианти включват числата 5189 - дълготраен просперитет, 5918 - бърз просперитет и др520-”обичам те”666-звучи много близо до израза “всичко се движи без усилия”888-троен просперитет и щастие1314-за винаги, за вечността, за дълго време5201314-обичам те завинаги524-много трудно се предавам

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел