Микаел център

алтернативна медицинатуристическа агенция

Хороскопите на Надиа

счетоводна кантора SAGITTARIUS - Русе

Консултация с биоенерготерапевт

Потребител

Потребителско име:

Парола:


Забравена парола?

Регистрирай се!
КАРМА И СЪДБА : На въпроса “Какво не ви достига за пълно щастие?” повечето нашенци отговарят: “Пари”.
Публикувана от mikael на 2015/4/20 6:00:00 (1061 прочита)


Да, всички знаят, че богатите също плачат, че кахърите на собствениците на дебели портфейли не са по-малко, отколкото на безработните обитатели на малкото провинциално градче.

И все пак едва ли някой би се отказал от мерцедес суперкласа или почивка в елитен курорт. Разбира се, щастието не е в парите, но въпреки това те дават повече възможности за неговото осъществяване. Неслучайно се радват на луда популярност книги като “Как да станеш богат”, “Как да спечелиш милион”. Никаква програма обаче няма да заработи, докато ние не направим истинска революция в своя ум и в своята психология.
За взаимната любов към парите
Вие обичате ли парите? Или се сещате за тях само тогава, когато “пак ги нямате”? Преди всичко отговорете откровено на следните въпроси:1. Какво чувствате, когато видите разкошно облечени мъже и жени, скъпи автомобили, реклами на умопомрачителни курорти?

2. Какво усещате, когато научите, че на ваш колега са му повишили заплатата, съученичката ви се е омъжила за милионер, съседът ви е спечелил от тотото сума, които вие не можете да изкарате за пет години?

3. Какво си казвате, посещавайки скъпи магазини, дивейки се на луксозни мебели, на кожени палта за хиляди левове?

Ако в тези случаи изпитвате негативни чувства - раздразнение, завист, униние, вие най-вероятно ще си останете на обичайното финансово ниво. Съдбата сякаш вижда, че богатството предизвиква у вас неприятни емоции, и ще се постарае да ви предпази от растеж на благосъстоянието ви.Какво да правите? Научете се да култивирате у себе си психологията на богатството. Нейната същност е в това, че всичките ви мисли за пари, разкошни предмети, признаци на успеха трябва да бъдат позитивни. При това не е важно кой е притежателят на това благосъстояние - вие или друг човек. В света има по много от всичко и ако ваша колежка всяка седмица идва на работа с нов костюм от Карден, това не означава, че тя го е отнела от вас. Искрено се зарадвайте, че на света съществува такава красива вещ, и си кажете: “Това ми харесва. Опаковайте го. Ще го взема!”Отнасяйте се с любов и уважение към самите пари: купете за тях удобен скъп портфейл, не мачкайте банкнотите, бройте ги по-често, като го разглаждате внимателно. Разделяйки се с петдесетолевка или столевка, мислено й кажете: “Връщай се при мен по-скоро. Аз те обичам”.
Бедността е в главата ти
Някога в Америка направили такъв експеримент. Събрали всички нищи и безправни от улицата, предоставили им прилични условия за съществуване, снабдили ги с пари, обучили ги, устроили ги на работа. И какво? След известно време повечето от тях се оказали отново бездомни, без пари, без работа, с все същата ненавист към богатите.Историята познава и немалко противоположни случаи, когато осигурен човек е загубвал всичко, а после отново се е връщал на предишното положение. При това някои хора минават по този път неколкократно. Работата е там, че повечето от нас още в детството си са усвоили убеждения, които ги карат или да се стремят към богатство, или да поддържат ниско ниво на живот. Ето някои нагласи, които блокират постъпването на големи доходи в живота ни:1. Парите не са най-важното в живота.

2. Такива като нас пари не са имали и няма и да имат.

3. На мен не ми трябва много.

4. Парите се печелят само с тежък труд.

5. С честен труд не можеш да спечелиш много пари.

6. Всичко вече е поделено.

7. На мен никога не ми стигат парите.

8. С доходи като моите не е живот.
Какво да правите? Най-важното е да промените привичните си нагласи. Внимавайте какво говорите и никога не казвайте на глас фрази, подобни на посочените по-горе. Мисълта, а още повече думата са материални неща. Както мислим, така и живеем.
За да се избавите от психологията на бедността, заменете старите си убеждения с нови.
1. Аз обичам парите, те са мои приятели, аз много мисля за тях и все хубави неща.

2. Парите идват при мен лесно и без усилия.

3. Колкото повече пари харча, толкова повече идват при мен.

4. Аз съм осигурен човек, аз съм достойна да живея в разкош.

5. Аз се радвам, когато харча пари за себе си.

6. Аз съм доволна от сегашния си живот, но ще се радвам повече, ако материалното ми положение се подобри.
Психолозите съветват да повтаряме тези фрази рано сутрин при събуждане и /или/ вечер, преди да заспим. През деня - щом ни налегне негативна мисъл, страх или съмнение. Добре ще е, ако препишете тези изрази /или други подобни, измислени от вас/ не по-малко от триста пъти - така те буквално ще се запечатат в подсъзнанието ви и ще започнат да ръководят живота ви.
На вълната на успеха
Разбира се, вие можете и три хиляди пъти да препишете каквито си искате фрази, но ако не предприемете никакви действия, едва ли ще промените нещо в живота си. /Спомнете си притчата за човека, който помолил Бога за пари и така си умрял, без да получи нищо. И на оня свят Всевишният му обяснил защо: “Аз бях готов да изпълня твоите желания, но ти можеше поне веднъж да си купиш лотариен билет!”/Ако вашата емоционална нагласа се промени, ще започнете да получавате неочаквани предложения. Не ги отхвърляйте прибързано. Може би това е въпросният “лотариен билет”, който предлага съдбата, изпълнявайки вашата молба. Лесно е да проверите това: ако тръгнете в тази посока и във всичко успявате, ако във всичко ви върви като по мед и масло, значи сте попаднали на вълната на успеха. Ако веднага възникват трудности, препятствия, възможно е това да не е вашият път. Но най-важното е да се отнасяте към ставащото като към игра. Активно и хазартно участвайте във всички начинания по постигане на целта, но не вземайте присърце загубата. Щом са се появили тези възможности, значи ще възникнат и други.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел