Микаел център

алтернативна медицинатуристическа агенция

Хороскопите на Надиа

счетоводна кантора SAGITTARIUS - Русе

Консултация с биоенерготерапевт

Потребител

Потребителско име:

Парола:


Забравена парола?

Регистрирай се!
КАРМА И СЪДБА : Много от болестите се дължат на смущения в чувствата и на смущения на ума
Публикувана от mikael на 2018/7/9 6:00:00 (949 прочита)

Резултат с изображение за умКогато болестите се дължат на умствени смущения , те засягат мускулната система, засягат и белите дробове. Когато смущенията са повече от чувствен характер, те засягат сърцето , черния дроб, дихателната система и кръвоносните съдове.Мислите на човека проникват в между молекулното пространство на мозъчната нервна система, а чувствата – в между мoлекулярното пространство на симпатичната нервна система.Ако някой човек не даде възможност на мисълта си да се реализира
, тя ще предизвика взрив в мозъчната нервна система. Ако пък отпуши някое свое чувство , то ще предизвика взрив в симпатичната нервна система.

Дисхармоничните мисли разстройват мозъчната нервна система, дисхармоничните чувства разстройват симпатичната нервна система,а дисхармоничните постъпки разстройват мускулната и костната система.


Всяко болезнено състояние се заражда у човека, когато се срещнат две противоположни мисли, две противоположни чувства или две противоположни волеви действия.Всички болести в света като ревматизъм, ишиас, главоболие и ред други , са резултат на запушване в чувствата. Дайте ход на Любовта. Не я запушвайте, не я спирайте.


Всяко запушване на чувствата внася известна аномалия във функциите на сърцето, вследствие на което пулсът се изменя.Няма по-силна отрова от отрицателните мисли , чувства и състояния на човека. Страхът , омразата,съмнението, подозрението са такива отрови.Та са утайки, които са наслояват в кръвта и я тровят.


Отрицателните мисли на съмнението, на безверието се отразяват вредно върху целия организъм на човека – върху мозъка, върху белия и черния дроб, върху сърцето, върху общата му жизненост, вследствие на което нервната му система напълно се изтощава и отслабва.Любовта трябва да влезе, за да уравновеси ума и сърцето. И Божествената мисъл трябва да дойде.Примери за състояния , които показват, че няма хармония между ума и сърцето– неразположение, дразнене, обезсърчение, страх, безпокойство, тревога, недоволство, омраза и др. Тогава става нарушение на функции на дишането, кръвообращението , храносмилането и функциите на черния дроб.


Когато човек се тревожи много, тревогата предизвиква сътресение, първо, на стомашната му система, оттам сътресението се предава на дробовете,от дробовете - на мозъка, а от мозъка - на очния нерв. Щом очният нерв отслабне,човек постепенно започва да губи зрението си.Храносмилането освен органичен , е и психичен процес. Забелязано е, че добрите мисли и чувства се отразяват благотворно върху храносмилателната система, а лошите – неблагоприятно. Лакомството и неизмерното желание на човека да хапва разстройват стомашната система.Когато стомахът не работи и мозъчната система се разстройва.


Енергията в природата иде главно от два източника; от центъра на Слънцето и от центъра на Земята. Преобладаващата енергия в природата е тази, която иде от центъра на Слънцето.Когато слънчевата енергия се възприема повече от главата, мозъкът става много активен. Ако тази енергия се поглъща повече от стомаха, тогава стомахът става много активен. В този случай мозъкът се демагнетизира, отслабва и се явява главоболие. За тази цел излишната енергия от стомаха трябва по някакъв начин да се препрати отново към мозъка. За да преразпредели енергията равномерно по всички части на тялото,необходими са окултни гимнастически упражнения.Всяка болка се дължи на натрупване на излишна енергия на известно място по тялото. Натрупването на тази енергия предизвиква известно напрежение в нервната система. За да премахне болката тази енергия трябва да се разреди. Това става с гимнастически упражнения и дишане. Щом енергията се разреди, кръвта започва да циркулира правилно по целия организъм и положението на болния се подобрява.


Когато не можете лесно да заспите, причината за това е излишната енергия в мозъка.За да се освободите от нея, трябва да правите такива упражнения,чрез които да я отправите по другите части на тялото: или чрез концентриране на мисълта си към върха на носа в продължение на 5 мин., или чрез измиване на краката с топла вода, за да накарате част от кръвта да слезе надолу.Една от причините за болестите е натрупване на известна енергия на някои места повече, отколкото трябва. За пример главоболието се дължи на излишък на нервна енергия в главата; стомашното разстройство се дължи на излишък на енергия на някоя място в стомаха.


Всяка лоша дума се отразява вредно върху черния дроб. Щом се разстрои черния дроб, разстройва се и нервната система, както и храносмилането.Ако искате да бъдете здрави,служете си с добри, положителни думи.Забелязано е, че луната в своите фази на пълнеене и празнене се отразява особено чувствително върху някои натури: когато луната се пълни , те са неспокойни, не могат да спят. Щом луната започне да се празни , те се успокояват. Безпокойството у някои хора се дължи на излишната енергия в тях, която се отразява върху мозъка, дробовете или стомаха им.


Единственото спасение на човека от микробите се заключава в чистата кръв
. Когато кръвта на човека е абсолютно чиста, без никакви органически утайки в нея, той устоява на всякакви микроби. И да попаднат в кръвта му , те нямат условия да се размножават.Коя е причината за болестите? Нечистият въздух, нечистата вода и лошата храна.Който иска да бъде здрав , трябва да диша чист въздух, да пие чиста вода и да се храни с чиста ,лесно смилаема храна и никога да не преяжда.


Когато човек се гневи, дразни, възбужда, жлъчката не действа добре и в резултат на това се появяват различни разстройства в организма.За да трансформира чувствата си и да асимилира правилна посока на жлъчката ,човек трябва да яде такава храна, която да му е приятна – главно плодове.Щом се увеличи умствената дейност на човека, намалява се дейността на физическото тяло. Тази е причината, задето повечето хора днес са много нервни. За да не се изтощава нервната му система, част от умствените сили трябва да се прелеят в сърцето.


И досега човек не знае правилно да ходи
. Като върви, той цял се тресе,вследствие на което става сътресение на гръбначния мозък. Това сътресение се предава на главния мозък, а оттам на цялата нервна система. След всичко това хората се чудят защо са нервни.Липсата на вода в организма прави човека нервен , сух. Той започва да се дразни, става рязък и готов да се сърди и кара с всички.


Каква болест е ракът и на какво се дължи? Причините за рака се крият в противоположност на чувствата.Често хората заболяват от рак по причина на голямата им алчност към пари и забогатяване.Клетките в някои от съдовете им се индивидуализират,стават самостоятелни и не слушат господаря си.


Когато в мисълта се вмъкнат безпокойни и криви чувства, зрението отслабва.Тези чувства втвърдяват нервите , вследствие на което те губят своята еластичност.Две причини могат да предизвикат отслабване на очите: тревоги и неправилна мисъл.


Причината за всички язвички в стомаха
се крие все в лъжата. лъжата изменя химическия състав на кръвта и на тъканите на организма. Когато излъже, човек започва да се страхува,а този страх произвежда свиване на кръвоносните съдове, както и на тъканите.Причината за хремата е слабото дишане. Който заболее от хрема, той трябва да знае, че в дишането му има някакво отклонение- дишането не е ритмично, вследствие на което не се приема достатъчно въздух.


Изстиването на крайниците
се дължи на нечистата кръв в организма. нечистата кръв произвежда електричество в организма, а чистата - магнетизъм.Електричеството произвежда студ, а магнетизмът - топлина.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел