Микаел център

алтернативна медицинатуристическа агенция

Хороскопите на Надиа

счетоводна кантора SAGITTARIUS - Русе

Консултация с биоенерготерапевт

Потребител

Потребителско име:

Парола:


Забравена парола?

Регистрирай се!
КАРМА И СЪДБА : Не осъзнаеме ли своята мисия, кармата се стоварва върху нас с цялата си тежест
Публикувана от mikael на 2018/7/6 6:00:00 (1051 прочита)

Резултат с изображение за кармаХората считат кармата за наказание, но в действителност законът действа в името на равновесието. Размерът на нарушението обаче не може да бъде определен със земни мерки. Само от Висшите Духовни Владетели планово може да се види как се разраства стореното.


Често една малка дума може да въздейства като най-силна отрова и може да се съжалява, че хората не се замислят над думите, произнесени от тях. Процесът на еволюцията е в ход от много векове, но качеството на мисленето и словото не се подобряват, а напротив – те непрекъснато и все повече се влошават. Да си спомним за извисеното мислене на индийските и гръцките философи. Може ли двадесет и първият век да се гордее със същата изтънченост на мисленето? Всеки, който подготвя отрова за брата си или сестрата си на земен план, сътворява ужасна съдба за себе си. Хората все още трудно приемат, че техните страдания не са случайни, и не винаги могат да разберат кои действия са се оказали решаващи.


Какви са последиците от ругателствата и гаврата с най-висшите понятия? Такова кощунство се отлага необратимо върху аурата и се полепя към кармата като кал върху колело. Не е лесно да се измие тази кал.


Всяка външна причина, тласкаща човека към действие, може да се нарече случайност, но действието, извършено чрез подбуждението на духа, носи всички последствия със себе си. Когато в древността са говорили за чистилище и огнен ад, са имали предвид транс мутацията и кармата. Тези два принципа са неразделни. Единият предопределя другия и напрежението на единия предизвиква устремяването на другия. Кармата и транс мутацията са факторите, осигуряващи придвижването по еволюционната стълбица, колкото това да не се харесва на мнозина от човеците. Кармата събира теченията, които са подготвени за утвърденото подобрение. Когато духът напряга своята устременост, тогава осъществената транс мутация може да развие най-добрите възможности. Само приспособяването към кармическото течение дава утвърдената космическа основа. Така кармата и устремността дават на човечеството насъщните импулси. Така само ръководството на кармата издига по стълбицата на битието. Затова когато човек осъзнае мощта на кармата и се насочи към осъществяване на най-добрите си стремежи, тогава неговият житейски и духовен път върви в крак с целостта на Вселенската енергия.


Когато човек не осъзнава своята мисия, кармата се стоварва върху него с цялата си тежест. Но когато предназначението се осъществява като стремеж към светлината, то изявата на този стремеж се обозначава като закон на Магнита – сходното привлича сходното, т.е. едва тогава може да се разчита на благоволението от Владетелите на кармата. Земният лекар, когато лекува, вдъхва увереност в бъдещето. Кармата е болест на миналото и нейното излекуване е в бъдещето. Само този може да се устреми в бъдещето, който желае да се освободи от миналото. Устременият с цялото си същество е предпазен от падане и съответните удари. Кармата може да бъде променена с неудържима устремност. Три обстоятелства могат особено да обременят кармата: първото е отказът от Учителя, второто — допускането, че връзката с Йерархията може да навлече нещастие, и третото — отклоняването от ответствено поръчение. Единствено сърцето може да подскаже къде започва отказът, отклонението и съмнението. По-добре да не се приближаваш, отколкото да си позволиш отстъпничество от изброените от мен фактори. Нощта няма да просветлее над отстъпниците, но това няма да бъде наказание, а само следствие от посятото. Понякога може да се наблюдава как човек извършва действия почти без възможности за успех, но нещо го заставя да действа именно така. Подобни действия обикновено са нелоши по същество, но те биват заплащани често несправедливо.


Всичко това са кармически плащания. Получаващият, разбира се, вече е забравил за тях, но заплащащият, въпреки това, се стреми да си върне дълга, макар и това вече на никого да не е нужно. Може също така да се наблюдава заплащане и за други, близки по сърце лица. Особено трудно е съгласуването на потоците колективна човешка свободна воля. Няма такива катаклизми, които биха обърнали внимание на човечеството към същността на сътворяваното от тях. Ще напомня как по време на състоялите се велики катаклизми останалите живи обитатели не са си направили дори труда да помислят за причините за случилото се. Те са се считали като невинни жертви на някаква жестока съдба.


Те не са подобрявали съзнанието си и вместо да пречистят себе си, са започвали нови сражения на безумната воля. Вероятно невежите ще кажат, че напразно ги заплашвам, но нека те се обърнат към скрижалите на историята, ако това, разбира се, е в техните възможности. Нека проследят бедствията на човечеството. Не от небето са се зараждали бедствията, но от земните огнища на безпросветното невежество и неразбиране на живота. Но за голямо съжаление земните думи не стигат, за да убедя хората да не погубват себе си, да не погубват планетата и да не оскверняват Космичното пространство.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел