Микаел център

алтернативна медицинатуристическа агенция

Хороскопите на Надиа

счетоводна кантора SAGITTARIUS - Русе

Консултация с биоенерготерапевт

Потребител

Потребителско име:

Парола:


Забравена парола?

Регистрирай се!
КАРМА И СЪДБА : Как да определим човек от пръв поглед
Публикувана от mikael на 2019/8/13 6:00:00 (1004 прочита)

Защо винаги представят дявола като слаб, с рехава брада на островърха брадичка? А старата вещица – със сухo, птиче лице?


А в същото време там, където е весело, се появява дебелият рицар Фалстаф – с червен нос и блестящо като огледало голо теме. Жената от народа винаги е здраво стъпила на земята, едра, яка и опира ръце в бедрата си. Значи дяволът трябва да има остър нос, а добрякът-шегаджия – дебел!?Във външния вид на всеки от нас е скрита информация за вътрешния мир, темперамента, предразположеностите. И ако в купето на влака, с който сме тръгнали на дълъг път, се срещаме с непознати спътници, или познати доведат у дома на гости непознат човек, понякога ни трябва да хвърлим само един бегъл поглед на непознатия, за да предугадим възможните реакции на човека и скрития му потенциал. В известен смисъл, съдбата на всеки един от нас зависи от нашия генотип, всеки човек жъне неговите плодове.

Така, ако още отдалече чуете весел шум, видите смееща се компания, обкръжила доста едър, склонен към напълняване, по типа на телосложението на човек, можете да бъдете уверени, че пред вас е бъбрив веселяк. Той предпочита хапване, пийване и веселие пред умствена работа и тежък труд. Той е оживяващ, свеж елемент, който без честолюбие, весело плава по повърхността, всички му се радват. Той е приветлив, мил, подвижен, добродушен, но понякога и дотеглив заради липсата на такт и финес, заради шумната грубоватост, наивния егоизъм и натрапчива бъбривост.

Спокойният шегаджия
обикновено седи, наблюдава и малко говори – трябва първо да се раздвижи. От време на време спокойният шегаджия прави забележка – винаги ценна. Той е роден разказвач, в устата на който и най-обикновеното събитие може да приеме характера на наивно, смешно и интересно.

Той говори спокойно, без изкуствено да подчертава нещо. В обществото и в работата се възпламенява и става жив, остроумен, решителен и стремителен. Той е доволен от света и проявява естествено благоволение към възрастните и децата; не му е по вкуса само «принципното» и неприятното. Той е верен на дружбата; позволява на всеки да постъпва по своя си начин и прекрасно умее да общува с хората. Най-близко до душата му е ежедневното и правдивото.

Малко флегматичен тих добряк
. Той е душа човек. Движи се внимателно, трудно взема решения. Даже и без да говори, става симпатичен. С всички се отнася и се разбира добре. Охотно се смее и не изостава в нищо от компанията. Лесно го избива на сълзи. Не може към нищо да се отнася с чувство за хумор и малко вярва в себе си. Не е много продуктивен.

Флегматик и ленив сибарит
– склонен е към благожелателно добродушие, мила шега, но без излишни размишления и дълбока сериозност. На първи план излиза удоволствието, нескрит стремеж към материалното, чувствено достъпното, към конкретните блага на живота. Зад добродушието, слънчевата приветливост, спокойствието и любезността, склонността към комфорт и душевен покой се крие еснафщина, лениво доволство от скромните блага на живота, недостиг на напрежение, патос и идеализъм, на висши стремежи.

Енергичен практик
– това е човек, на който сърцето му е на място и е пригоден навсякъде и за всичко. Той винаги заседава във всички комисии, винаги е претоварен с работа и охотно позволява да бъде претоварван. Работи без умора. Всичко при него е се нарежда, той е ловък, умее да сдобрява всички като в същото време е решителен, определено изказва мнението си и винаги е в добро настроение. Понякога е честолюбив, но като правило живее със спокойното съзнание за собствено достойнство. Ексцентричността и идеализмът не му допадат.

Към съвършено друга порода хора се отнася благородният изтънчен тип. Той се отличава с много фина организация на нервната система, отвращение към всичко вулгарно, общителност в строго избран кръг. Той педантично се грижи за тялото си, култивира собствената си личност, знае и следи за своите душевни тънкости. Изключително обидчив и чувствителен в личните отношения – достатъчна е само една дума за да охладнее вдън душа към стар приятел. При него няма полутонове.

Той е лишен от твърд, силен и дълбок темперамент. В неговите собствени чувства често има нещо недоизказано, вътрешно неуверено, иронично и непостоянно. В тиха среда, където се чувства добре, макар и под едва забележима обвивка на отчужденост, той е очарователно любезен, фин, ласкав, внимателен и деликатен.

Отдалеченият от света идеалист строи встрани за себе си царството на философските идеи. Той предпочита абстрактното: атмосферата на стаята или уединената природа. Неговата вътрешна нагласа се изменя, преминава от прекалено самодоволство към самоунищожение, което произтича от неустойчивостта в отношението му към реалния живот. Пренебрежението към разкоша и външните удобства на живота може да доведе до ужасяваща въздържаност. Понякога той е рязко саркастичен, , нервно раздразнителен или тъжно пренебрежителен.

В групата на студените и властните натури влизат няколко енергични типа военни и чиновници. Безстрашни, твърди, студени, родени да заповядват; с рязко ограничен, тесен кръг на интереси, силно развито чувство за професионален и съсловен дълг; висока степен на принципност във възгледите, изострено понятие за чест; злопаметност.

Въпреки изразения стремеж към ред и справедливост, те лесно проявяват упоритост и пристрастност, признават само или – или. Не разбират хората от другите професии, но крупните деятели сред тях им импонират. Умеят добре да говорят или управляват, но не умеят да подхождат индивидуално към хората.

Един от вариантите на този тип, който се среща предимно сред чиновниците, вместо с упорство се характеризира предимно с хладна лукавост, лека ироничност, гъвкавост, безочие, суха трезвост, честолюбие и склонност към интриги.

Типът сухи и вяли хора не се отличава нито с остроумие, нито с огън. Със слаба усмивка те незабележимо се уединяват, неловки в своите движения, поразително мълчаливи, почти неми, някои са скучно бъбриви. Сухи, създадени за подчинение. Спокойни контета или заплеснати чудаци с ипохондрични странности.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел