Микаел център

алтернативна медицинатуристическа агенция

Хороскопите на Надиа

счетоводна кантора SAGITTARIUS - Русе

Консултация с биоенерготерапевт

Потребител

Потребителско име:

Парола:


Забравена парола?

Регистрирай се!
ЗДРАВЕ : Лидия Ковачева превърна дълголетието от мечта в действителност с глад
Публикувана от mikael на 2009/3/7 14:00:00 (14123 прочита)

"Няма нелечима болест", твърди лечителката".

Всеки си има някаква идея как се отслабва - едни препоръчват разделно хранене, други разчитат да свалят някое килце като ядат по една лъжица от всяко блюдо, трети се надяват на нашумялото Японско чудо.Някакви учени дори са установили, че и целуването води до изгаряне на нежелани тлъстинки.
Има обаче един изпитан начин за отслабване, който е безспорно ефикасен, а и здравословен. Това е лечебният глад на Лидия Ковачева. Хиляди са излекуваните от нея хора с хронични заболявания, самата тя е избегнала смъртта благодарение на гладуването.


Лидия Ковачева е най-известната българска, занимаваща се с диетология и здравословно хранене. Тя обаче е завършила Художествената академия. Била е ученичка на небезизвестните проф.Борис Митов и Николай Райнов. До тридесетата й година животът й бил като приказка. Омъжила се щастливо за Георги Ковачев, имали си прекрасно детенце - Николай. Много хубаво обаче май наистина не е на хубаво, защото животът на младата жена бил внезапно помрачен. При рутинен преглед в дробовете на Лидия открили малки петънца. Оказало се, че е в начален стадий на туберкулоза.


Цяло десетилетие страдала, лекарите не знаели как да й помогнат. Лутането по диспансери и санаториуми станало причина за разпаане на чудесното й семейство. Най-много страдала от това, че трябвало да напусне малкия си син Николай. Жената се обърнала за помощ към известният ни знахар Петър Димков, но дори и той нищо не могъл да направи. Предписал й лапи с билки, които за кратко облекчили състоянието й, но не я излекували.
Тогава Лидия Ковачева се запознала с метода на лечебното гладуване. Не й оставало нищо друго освен да пробва този

последен шанс в живота си.

Изхвърлила от менюто си всички токсични храни, започнала строга диета и чудото станало.
Методът за отслабване на Лидия Ковачева нашумя много преди няколко години, но интересът към него почти не е отслабнал. И сега десетки хора с проблеми получават консултация от вещия й сътрудник и последовател д-р Георги Гайдурков в столичния център Санитас. 88-годишната Лидия казва, че съвсем не е измислила нещо ново - още преди 25 века Хипократ е казал: "Храната трябва да бъде вашето лекарство и лекарството - вашата храна". Медици по целия свят практикуват този метод на лечение, но българката го е пригодила за хранителните навици на нашенци.
Какво всъщност представлява магическата лечебна диета? Оказва се, че не е нищо кой знае трудно или пък скъпо. Трябва само да изхвърлите от менюто си всички животински продукти и да консумирате плодове и зеленчуци в суров вид. Само дето и те трябва да са ограничено количество - по 800-900гр на ден. Можете да

пиете билков чай колкото си поискате,

но задължително подсладен с мед. "Бялата захар е много любима, но пък ужасно вредна - не дава на човек нищо друго освен диабет, кариеси и артрит", обяснява Лидия Ковачева.
Опасен за здравето е и белият хляб. Но поне няма да ви е трудно да го замените с черен или пълнозърнест, защото на пазара вече се предлагат много апетитни и полезни хлебчета. Месото и млечните продукти са абсолютно забранени, ако решите да правите програмата на лечебния глад. Самата Лидия не е хапвала мръвка от 40 години. И изглежда по-жизнена от много по-млади дами.
Въпреки че белите й дробове са много увредени и от предписаните й преди години антибиотици получила цироза, тя и досега се чувства чудесно. "Много важно е първо да пробваш лечението, което практикуваш, върху себе си, особено ако е ново и непознато", смята Лидия. Нашите лекари били болни и първо трябвало да обърнат внимание на собсвеното си здраве, преди да церят пациенти. Повечето медици обаче били скептично настроени към гладуването за здраве.
Необходимо било човек да има и психическа нагласа, че прави нещо да оздравее, да бъде оптимист, за да има ефект. "Лошите хора, колкото и усилия да полагат, много трудно ще преодолеят болестта.

Трябва първо да станат добри,

да гледат с оптимизъм на нещата, иначе няма смисъл", разкрива тайната лечителката. А хората сега се били затворили в себе си и не можели да понасят другите около себе си. Преди българинът бил много здрав, защото си имал изграден начин на хранене - черен хляб, плодове и зеленчуци без нитрати и прости чорбички. Когато обаче нахлула западната цивилизация с много месо и яйца, хората започнали да боледуват.


Младите сега не знаели как да се хранят и Лидия Ковачева много иска да ги научи чрез книгите си. "Те вървят по улицата и хапват вафла, а това е неправилно. Трябва някой да им обясни, че яденето е ритуал и е редно да седнат спокойно и да се нахранят". Родителите сякаш не си давали сметка, че трябва да създадат хранителни навици на децата си.
Според Лидия е неправилно да се насилват или прилъгват малчуганите да ядат, когато сами не искат. Така е и с болните. Когато човек не се чувства добре, той няма апетит и това е добре, защото гладът е, който лекува. Така

организъмът се пречиствал от токсините

и болният по-лесно оздравявал.
Преди няколко години Лидия счупила крака си. Специалистите били единодушни, че такова счупване на шийката на бедрената кост при хора на нейната възраст зарастване няма. Лидия обаче смаяла лекарите. 20 дни се хранила само с плодове и ... костта зарастнала. След месец проходила без патерици.
Сега Лидия е известна. Радва се, че е успяла да научи толкова много хора да живеят здравословно. Преди време Тодор Колев я поканил в предаването си "Как ще ги стигнем...". Тя с удоволствие му гостувала заедно с Ути Бъчваров - като представител на другата крайност. "Хубаво беше при Тодор", спомня си Лидия и показва часовика с логото на шоуто, който виси на стената.
В момента Лидия Ковачева е много заета и не приема много пациенти. Тя усърдно работи над новата си книга "Дълголетието - мечта или действителност". В нея разкрива тайната на здравословния живот, който съвременният човек трябва да води. Дори и да не страда от някакво проявено заболяване, българинът се чувства отпаднал, няма желание за работа, депресиран е, непрекъснато е в лошо настроение, апатичен. Лекарите предписват антидепресанти, които временно подобряват нещата, но всъщност организъмът има нужда от нещо съвсем различно. Едноседмична диета би свършила чудесна работа, за

да се почувства човек като нов.

Много движение препоръчва Ковачева - разходки, сутрешен джогинг, дори леки упражнения не биха навредили на никого. Още по-добре е пък ако успеете да си откраднете седем свободни дни и да посетите санаториума в Слънчев бряг. Там специалисти провеждат лечение по метода на Лидия Ковачева и се грижат за приятната ви почивка. Един от сътрудниците на лечителката Георги Славов е създател на морския санаториум и последовател на прочутия метод на лечение.
Задължително е преди да започнете да практикувате лечебното гладуване да се консултирате със специалист. Самата Лидия препоръчва диетите да се прилагат само под лекарски контрол, за да не се стигне до влошаване на състоянието. Много момичета прекаляват с глада, а не знаят, че това води до опасната анорексия. "Всичко трябва да бъде с мярка и по желание, не бива да насилвате организъма", призовава Лидия Ковачева.
www.segabg.com/online/article.asp?sid=2002020200010100001

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел