Микаел център

алтернативна медицинатуристическа агенция

Хороскопите на Надиа

счетоводна кантора SAGITTARIUS - Русе

Консултация с биоенерготерапевт

Потребител

Потребителско име:

Парола:


Забравена парола?

Регистрирай се!
АСТРОЛОГИЯ : Кармична астрология
Публикувана от mikael на 2016/8/12 6:00:00 (9616 прочита)

Резултат с изображение за астрална карта


Кармата бива индивидуална и групова. Духът след всяка смърт на физическото тяло си избира следваща програма за развитие и подходящото превъплъщение за да я реализира.

Животът е вечен и всяка смърт е малка почивка между годишните кръгове в дървото на живота. Астрологията е наука, която предлага някои техники за разбиране на кармата и за среща с Вечния ни Аз. Най-използвани са изследванията на Лунните възли, ретроградните планети и интерсептираните знаци.

“Това, което ние наричаме “да научим ” не означава ли всъщност да си възвърнем притежаваното някога познание, така че не би ли било по-правилно да го наричаме “да си спомним”?” Сократ. Това разбиране на древногръцките философи е илюстрация на закона за кармата, според който кармата е предопределение, което ние създаваме с поведението си в много си прераждания.

Кармата бива индивидуална и групова.

Духът след всяка смърт на физическото тяло си избира следваща програма за развитие и подходящото превъплъщение за да я реализира. Животът е вечен и всяка смърт е малка почивка между годишните кръгове в дървото на живота. Целта на всеки живот е да се постига щастие на духовно и материално равнище. Целта на безбройните животи е Живот. Избираме си различни животи - трудни или лесни, богати или бедни, за да се учим да откриваме щастието във всичко дори когато сме болни, когато губим близки хора, когато сме нещастни. Да откриваме щастието в нещастието е голямо изпитание и постижение. Конкретният ни личен живот отразява индивидуалната карма.

Индивидуалната карма си вписва в груповата /семейна, на общност, на народ/. Условията на средата в която живеем, които както и да се опитваме да променим не успяваме, са предварително заложените от нас, без които няма да решаваме същата задача, която предварително сме избрали. Такава постановка на въпроса обяснява защо някои хора лесно и безпроблемно напускат семейство, родина, а други, както и да се опитват не успяват.
Астрологията е наука, която предлага някои техники за разбиране на кармата и за среща с Вечния ни Аз. Най-използвани са изследванията на Лунните възли, ретроградните планети и интерсептираните знаци.

1. Лунни възли Южният възел символизира опитностите от миналите животи - това, върху което се гради настоящия живот. Той е нож с две остриета - така както представлява трамплин, чрез който бързо да напредваме в този живот, така е и котва, която ни придържа към стари, неправилни модели на поведение. Разграничаването на полезното, необходимото от миналото ни и ненужното и вредното, което спъва развитието и трябва да се изхвърли, отваря вратата на щастието. Разграничаването може да се направи чрез интерпретация на космичното състояние на Южния лунен възел според знак, дом, аспекти.

Северният лунен възел символизира новите опитности, които сме избрали да усвоиме в тоя си живот. Новите ни начинания, полезни за решаване на истинските ни задачи, започват приятно, безпроблемно, отдават ни се почти на шега, колкото и трудни да изглеждат в началото - получаваме помощ от Бог, от Вселената. Ако последват трудности, те са просто изпитание, което трябва да преодолеем. Много често трудности се появяват, ако не сме стигнали до висшата изявя на Южния лунен възел - ако не сме преодолели неадекватните модели на поведение. Висшите нива на изява и на двата възела са нелимитирани, което ни дава безброй интересни възможности за експерименти. Интерпретацията на положението на Лунните възли е следната:

А. в зависимост от положението в знаците:

Южен възел в Овен – Северен възел във Везни

Негативните черти, които може да пренесе Южния възел в тоя живот са: Себелюбие, ревност, прекомерен индивидуализъм, тесногръдие, егоизъм, суетност, жестокост. Ще се проявяват най-вече в житейската сфера, обозначена от дома, в който се намира възела. Предизвикателствата и уроците в тоя живот ще са свързани с преодоляване на негативните изяви на тези качества. Твърде често това положение на Южния възел дава външна красота, която е предпоставка за известна доза нарцисизъм, с който личността също ще трябва да се справя. Дава още една силна енергия, насочена на вън, която е в състояние първоначално да привлича другите и след това бързо да ги отблъсква. Критичното самонаблюдение и осъзнаването на тези качества е задължително условие за да се усвоят уроците, които носи Северния възел във Везни. Там локализиран, той ще изисква от личността да се научи на сработване и разбирателство с околните, на поставяне на собствените желания и интереси на втори план. Ако това не се усвоява, човек ще е свидетел как всичко, към което се стреми отива при другите. Качествата на Везните трудно се постигат, защото импулсивността и агресивността на Марс, управляващ Южния възел, силно доминират над деликатната Венера във Везни. За да се постигне щастието трябва да се приеме, че следва да се зачитат правата и свободите на другите хора, особено на партньори в брака или работата.

Южен възел в Телец – Северен възел в Скорпион

Негативните черти от предишните прераждания са свързани със силно развитото собственическо чувство;

- Постигане на високо социално положение, без оглед на средствата - законни или незаконни;

- Прекомерен стремеж към материални блага, обсебваща привързаност към близките, с което те са принуждавани да се съобразяват;

- Работа в някаква насока, без да се мисли за нищо, дори за количественото натрупване - “преливане от пусто в празно”.

Душата си е избрала в тоя живот да се променя и ако се съпротивлява на собственото си решение и не се научи на самоконтрол доброволно, животът ще и даде достатъчно
събития, които ще я научат.

Тези събития могат да бъдат раздели и физическа загуба на близки хора, на членове на семейството;

- Финансови загуби, до пълен крах; неприятни взаимоотношения с органите на властта до затвор.

Със Северен възел в Скорпион, колкото по-рано човек се научи да не се страхува от промените, да обича и цени нещата от живота, дори да не са негова лична собственост, толкова повече шансове има да постигне материално и духовно щастие без да остава самотен и изоставен от всички хора.

Южен възел в Близнаци – Северен възел в Стрелец

Голямата задача в тоя живот е да се превърнат знанията в мъдрост. За целта негативните черти, които пречат и трябва да се преодолеят са:

- Панически страх от обвързване с човек, кауза, работа, което води до множество безразборни и не ангажиращи връзки и действия, което пък е разпиляване на силите и пропиляване на живота;

- Все поглъщащ интерес към всичко, като се губи способността за концентрация и навлизане в дълбочина, в същността на нещата;

- Пренебрегване на духовния живот, за сметка на чисто физическия.

Това е едно добро положение на възлите - уроците могат лесно да бъдат усвоени и точно тук е уловката - дълго време може да се стои на едно място, точно защото липсват разтърсващи провокации. При един концентриран вариант на действие на тия Лунни възли, ако още в детските години проличава успешното справяне с негативните черти на Южния възел, животът може да предложи сериозно изпитание, като загуба на много близък човек в млади години и задачата да се запази верността към него.

Южен възел в Рак – Северен възел в Козирог

Задачата в тоя живот ще е личността да се научи да поема отговорност. Назад към навиците от минали животи, ще я придържа южния Лунен възел в Рак, който предполага цял живот у човека да живее детето, с неговата инстинктивна потребност от родителски грижи;
- Нежеланието или необходимостта от сериозни усилия да се заживее самостоятелно; силната емоционалност, която предполага и силните вътрешни страхове да не се загуби сигурността, която просто се оказва, че зависи от други хора.

Северният възел в Козирог символизира зрелостта, която трябва да се постигне, като това ще стане най-лесно чрез житейската област, обозначена от дома, в който попада възела.

Южен възел в Лъв - Северен възел във Водолей

Кармичните предизвикателства в тоя живот ще бъдат свързани с уроците по работа в екип и служенето на други хора, които няма да са лесни, ако не се преодолеят силно развитото чувство за превъзходство над другите;

- Желанието да се държат лидерски позиции на всяка цена, без отстъпки, без компромиси. Презрението към нисшестоящите, снобизмът, вкусът към властване са сериозни подводни камъни в контактите с другите хора. Показността, потребността от ласкателства и външна оценка на другите, може да лиши личността от истински приятели, от добро партньорство в брака. Ако се преодолеят навиците, свързани с вземане на “лъвския” пай от всяко нещо, ако се осъзнае и приеме линията на поведение, което предполага северния възел, човек и в тоя живот може да се заеме с големи, дори грандиозни дела, но в служба на другите хора.

Южен възел в Дева – Северен възел в Риби

Това положение предполага една нелека съдба в настоящия живот - критичността, догматизмът, спазването на “буквата, а не на духа на закона” могат да дадат сериозни изпитания и трудна адаптация за хората, които не са готови на духовността и емоционалността, състрадателността и милосърдието, които изисква от тях Северния възел. Ако човек
остане верен на дребнавостта, тесногръдието, непреклонността, статичните модели на поведение от Девата, животът ще предлага достатъчно ситуации, които да принудят човек да се раздели с физическото ниво и представите за структурирана, ограничена Вселена. Съмненията, които неминуемо идват след провали на най-старателно и аналитично обмислени и прецизирани проекти, ще трябва да доведат човек до Вярата, която не изисква аналитично мислене и доказателства. Задачата на Северният възел е да се научи човек на Божествената Любов, в която няма осъждането, сметките, баланса на Девата.

Южен възел във Везни – Северен възел в Овен

Проблемите тук идват от липсата на собствена идентичност и позиция, нерешителност, нежелание да се открие Аз-а. Службата на другите, търсенето на сигурността сред масите, когато се заема все междинна позиция в стремеж никой да не бъде обиден, защото това ще доведе до дисхармония, сега определено могат да пречат, защото трябва да се изяви Аз-а. Ако Южният възел във Везни е доведен до най-високо кармично ниво в тоя живот определено има шансове Аз-ът да се изяви блестящо, особено в сферата на правото, изкуството, новаторството, като способностите и талантите се носят от най-добрите качества на Венера като управител на Везни.

Южен възел в Скорпион – Северен възел в Телец

Нелека съдба за хора, с най-добрите оръжия, които им дава Скорпиона - отговорност, с която се справят само достойните. Оръжията, при недостатъчна зрелост, може да се насочат или към другите или към себе си за самоунищожаване. Гняв, страх, ревност, болка, могат да създават непреодолими емоционални проблеми и кармичната задача със Северен възел в Телец е разграничаването на Искам от Нуждая Се и да се постигне висшата хармония на Венера в Телец, като се уважава живота и цялата Вселена.

Южен възел в Стрелец – Северен възел в Близнаци

Основната кармична задача със Северен възел в Близнаци е да се видят двете страни на монета - да се осъзнае, че добро без лошо няма. От Стрелеца може да се носи самодоволство, желание за свобода на всяка цена, които в тоя живот може да създават проблеми с другите. Посланието на Северния възел е да се усвоят уроците на живот в обществото.

Южен възел в Козирог – Северен възел в Рак

Догматичност, прагматичност, студенина, пресметливост - все човешки качества, които без мярка могат да направят труден живота на родения с това положение на възлите. Ако навреме се осъзнае, че в тоя живот трябва да се Дава, да се развие чувствителност към другите, че не е потребно непрекъснато да се търсят свидетелствата за почит от страна на околните, тази “стара душа” има шансове да извърви един успешен път, въпреки че съзнателно си е избрала живот пълен с натоварвания и отговорности.

Южен възел във Водолей – Северен възел в Лъв

Възлите на “изобретателя” - те идват от Уран и Водолей. Предизвикателството в тоя живот ще е свързано със самотата, в която трябва да се усвои урок чрез воля да се постигат желанията. Безгрижното отношение и освободеността, идващи от Водолея, при липса на лична сила, могат да се превърнат в “дребните камъчета, които обръщат колата”. Ако от детските години започне да се култивира съчетание между вкус към свободата и отговорност към другите, животът може да мине успешно. Честността, справедливостта, уважението към приятелите, носени от предишните животи, могат да бъдат добър старт за да се усвоят уроците на Северен възел в Лъв - съчетани с великодушието и щедростта на Лъва дават добри възможности да се живее един живот посветен на благото на другите, като се пренебрегнат по дребните лични удобства.

Южен възел в Риби – Северен възел в Дева

Една твърде “стара” душа, която носи от миналото голяма чувствителност, мистичност, самосъжаление и зависимост от другите. Не трудно разположение на възлите стига успешно да се преодолява стремежа при най-малките отрицателни емоции или натоварване да се бяга в някой нереален свят. Трябва да се усвоят уроците за организираност, ред, отговорност на Дева, като състрадателността от Риби не се превръща в безмерна студенина и пресметливост. Изключително подходящо разположение на възлите за хора посветили живота си да се грижат за здравето на другите.

Б. В зависимост от положението в домовете: - южен възел в I - северен възел в VII кармата е свързана с уроци за уважение към другите чрез сферите на брак, партньорства, съдружия. Партньорите най-често са познати от векове и са подбрани внимателно за да помогнат при усвояване на уроците.

Южен възел в II – Северен възел в VIII

Това разположение на възлите предполага справяне с няколко основни проблема носени от предишни животи:

- Страст към притежаване, завист, ревност. Това е първата ОС, по която се разгарят силни страсти, в краен вариант водещи до унищожение и самоунищожение.

Твърде често душата предварително преди раждането си задава програма свързана с болест или физически недъг;

- Сериозни материални трудности и дори до физическо оцеляване, която да я научи да цени това, което притежава без да проявява завист. Посланието е да се премине през символичната смърт на всички натрапчиви желания за притежание - на пари, на близките хора, за удоволствия. Твърде често това положение е свързано и с ексцентрична сексуалност, която тласка човек към крайности - следва да се преодоляват крайните модели на поведение, чрез символичната смърт, пречистване и развиване на една висока духовност.

Южен възел в III – Северен възел в IX

Кармичните уроци при това положение са свързани с общуването, обучението, интеграцията на физическия и духовния свят. Това е не трудна карма, ако още от детските години се открие синхрона на Аз-а с другите, чрез хармонично и задълбочено общуване - в изключително широкия кръг от познати, трябва да се открият истинските приятели;

- Сред изключително широкия кръг от интереси, трябва да се изберат няколко трайни, които най-често са свързани с една мечта, носена от минали животи и символизирана от знака, в който попада Северния възел в 9-ти дом.

Южен възел в IV – Северен възел в X

Най-често кармата е свързана със семейството, в което на практика само единия родител ще е всеотдаен - и при родителите и при собственото семейство. Човек си е избрал тая карма, често свързана с отказ от професиални амбиции в името на семейството, като там той ще поеме не лек товар. Когато децата пораснат, когато старите родители починат, тогава ако са усвоени необходимите уроци до тоя момент, личността с присъщата и отговорност и без да търси отплата ще се посвети на избрана лична реализация. Знакът на южния възел показва къде се допуска незрялост, а знакът на северния - начините, по които най-лесно ще бъде решена кармичната задача.

Южен възел в V – Северен възел във XI

Това е втората ОС по която се разгарят жестоки страсти. От предишните животи се носят навици, свързани с обсебващи желания, трудно преодолими - личност с това положение на възлите наистина приема живота за театър, в който тя е с главната роля - основният урок в тоя живот е да се научат да се дистанцират от себе си и от ролята си, като същевременно са готови да отстъпят главната роля на друг. Изпитанията им най-често са свързани с брака, доколкото те са склонни да търсят любов и удоволствия, игри и закачки цял живот, а това може и да се окаже не най-адекватното поведение в брака. Посланието на Северния възел в 11 дом е да се подчинят живота и интересите на личността на интересите и в служба на приятели, семейство и по-голяма общност или на колективни проекти.

Южен възел в VI – Северен възел в XII

Качествата от предишни животи, за които говори това положение на възлите, са дисциплина и “изпипване” на детайлите до перфекционизъм, при което става трудно да се отдели същественото от детайлите;

- Работоспособност и високи изисквания към себе си и другите до мазохизъм;

- Критичност и вечно недоволство от несъвършенството на света.

Твърде често изпитанията са свързани или с болести или с проблеми с професионалната реализация или задълженията в живота. При достигане на кармата, сочена от Северния възел, животът ще е свързан с периоди на самота и изолация, през които личността ще трябва да се справя с неудовлетворението, самосъжалението.

Южен възел във VII – Северен възел в I

Най-голямото предизвикателство в тоя живот ще бъде да се утвърди Аз-а, без да се отхвърлят напълно другите и партньорството. Ако се осъзнае твърде рано потребността от утвърждаване на Аз-а, много лесно се стига до екстремизъм в поведението, без да са доказани способностите за лидерство. При това положение на възлите твърде често срещано е трудното раждане.

Южен възел в VIII – Северен възел в II

В предишните животи са натрупани богати познания за скритите, тъмните страни на живота, сега е не малко изкушението да продължат да се ползват познанията в тая насока, като се живее за сметка на чужди пари, изнудване, ревност, разврат. Уроците, които трябва да се усвоят в тоя живот са свързани с преодоляване на отрицателните Скорпионски качества:

- Неуважение към живота до безскрупулно унищожение на хора, идеи или просто хубаво настроение;

- Ревност, свързана с деградирало чувство за собственост;

- Унищожителен сарказъм и негативизъм.

Южен възел в IX – Северен възел в III

Значима карма е предопределена за настоящия живот- натрупани са много и задълбочени знания в предишни животи и сега предстои да бъдат предадени на другите. Клопките тук са в по-трудното общуване с околните и среща с неразбиране от тяхна страна, което би могло да убие ентусиазма на личността. По-мъдрите, с високо издигнат Южен възел, винаги намират начин да предадат знанията си .

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел