Микаел център

алтернативна медицинатуристическа агенция

Хороскопите на Надиа

счетоводна кантора SAGITTARIUS - Русе

Консултация с биоенерготерапевт

Потребител

Потребителско име:

Парола:


Забравена парола?

Регистрирай се!
КАРМА И СЪДБА : Повечето успешни хора могат да бъдат характерезирани с много високи нива на енергия
Публикувана от mikael на 2018/11/9 6:00:00 (1126 прочита)След като именно енергията е горивото, с което всичко се постига, изглежда има директна връзка между нивото на енергия и нивото на постижения. Трудно е да си представим изморен, претоварен човек да постига много в живота.


От друга страна, енергичните, позитивни, вървящи напред индивиди изглежда се наслаждават много повече на нещата, които живота има да предложи от средностатистическия човек.Физическата енергия е основна

Накарани сме да вярваме, че има само един вид енергия. Предполага се, че ние възстановяваме тази енергия като спим през нощта и през деня я изразходваме отново. Изглеждаме сякаш сме машини, зареждани с батерии, и всяка нощ ние презареждаме нашите батерии за седем или осем часа. Все пак, има някои проблеми с този поглед към енергията.
Най-големият проблем, на който не се обръща внимание, е факта, че всъщност има три различни вида енергия, всеки от които е необходим за максимално представяне. Трите основни вида са физическа енергия, емоционална енергия и мозъчна енергия. Всяка от тези енергии е различна, но те са взаимосвързани, и те зависят една от друга.

Потта на веждата ви

Физическата енергия е сурова енергия, необработена енергия, обемиста енергия, която наричаме "първична" енергия. Вашата физическа енергия е тази, която използвате за да извършвате физически труд. Това е основната енергия, използвана от мъжете и жените които изкарват прехраната си чрез потта по своята вежда.

Изворът на ентусиазъм

Втората форма на енергия е емоционалната енергия. Това е енергията на ентусиазъм и въодушевление. Това е енергията, която запалва искрата на живота в нас. Това е енергията, необходима за изпитването на любов, щастие и радост. В голяма степен, именно вашата емоционална енергия е това, което прави живота забавен за вас. Всъщност, почти всичко, което казвате и правите е определено по някакъв начин от емоция, позитивна или негативна.

Нуждата от креативност
Умствената енергия е енергията на креативността, на решаването на проблеми и вземането на решения. Вие използвате умствената си енергия, за да сключвате сделки, пишете доклади и предложения, планирате вашия ден и вашата седмица, и за да научавате нови неща. Вашето ниво на умствена енергия е основна детерминанта за качеството на живота ви.

Запазете най-добрите си енергии
Причината, поради която повечето хора не успяват да реализират своя потенциал в живота и работа е, че те изразходват своята енергия на емоционално ниво, или на физическо ниво, следователно, на тях им остава твърде малко енергия за умствена дейност. Повечето хора изгарят своята емоционална енергия чрез изразяването на негативни емоции. Негативните емоции са като пожар, който изгаря енергията толкова бързо, че оставате с много малко енергия, за да мислите позитивно и конструктивно.
Всъщност, едно петминутно не контролирано избухване може да изгори толкова много енергия, колкото човек би изразходил за осем часа работа. Вашата задача е да мислите продължително как да сте спокойни и позитивни, и да работите гладко и ефективно, така че да имате повече умствена енергия за нещата, които са най-важни за вас в живота ви.

Упражнения:

Има три неща, които можете да направите незабавно, за да приложите тези идеи в действие:
Първо, отделете време да идентифицирате различните начини, по които вие или изразходвате вашите нива на физическа, емоционална и умствена енергия. Какво можете да подобрите във всяка област?
Второ, уверете се, че поемате достатъчно количество здравословна, питателна храна, която може да държи физическата ви енергия на високи нива. Това е ключа към всички други нива на енергия.
Трето, потърсете начини да запазите вашата емоционална енергия като станете по-отпуснат и оптимистичен пред лицето на всекидневните проблеми и разочарования. Колкото повече енергия имате, толкова по-продуктивни ще бъдете.


kehoeducation.com

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел