Микаел център

алтернативна медицинатуристическа агенция

Хороскопите на Надиа

счетоводна кантора SAGITTARIUS - Русе

Консултация с биоенерготерапевт

Потребител

Потребителско име:

Парола:


Забравена парола?

Регистрирай се!
КАРМА И СЪДБА : В различните култури липсата на партньор в живота се тълкува по различни начини
Публикувана от mikael на 2018/11/4 6:00:00 (1059 прочита)

Резултат с изображение за сърце


В някой части на света е въпрос на чест да се омъжиш, колкото може по-рано, а разводът или раздялата е равен на смърт.

На други места на този ритуал не се придава толкова огромно значение.
В наши дни е все по-модерно дамите да изградят кариера, да се осигурят финансово и чак тогава да започнат да се оглеждат за половинката си. Това води до все по-малко бракове и все повече разводи, защото както е известно - колкото повече остарява човек, толкова по-трудно се лъже. Какво е всъщност самотата днес – доброволна тирания, спасението от „оковите на брака” или проклятието на модерното време.

Статистиката говори

Според статистиката най-нещастни са омъжените жени, които трябвали да се изживяват като слугини и да загърбват живота си заради този на мъжете си и в името на тяхното благополучие. Твърде банално и прекалено крайно. Ако една млада жена подходи по този начин към брака вероятността женитбите да намалеят до нула е твърде голяма. На следващо място по нещастие се нареждат ергените, които хем искат да си живеят при мама, която се грижи за тях и да гулаят по цяла нощ, хем недоволстват от това и завиждат на омъжените си приятели. Не може да им се угоди. Доста по-щастливи се оказва, че са неомъжените жени. Те, за разлика от ергените са по-самостоятелни и съответно им е добре да са независими, защото са успели да се отскубнат от лапите на мама и са взели животът си в ръце. В един момент обаче тази независимост може да им изиграе лоша шега – да се събудят на 40 с котката до себе си и с мисълта, че им е писнало да са самостоятелни, но за любовта няма възраст, така че нищо не е загубено. И най-щастливи се оказват женените мъже, на гърбовете на половинките си разбира се – също въпрос на гледна точка – можели да си правят каквото искат, има кой да им готви, пере и чисти, а те да си правят каквото искат – докато има жени, които да го позволяват, ще има и мъже, които да го правят и да го смятат за страхотно.

В дебрите на детството

В общи линии, както за много други неща в живота, така и за самотата можем да се заровим в детството , за да открием причината. Ако като малки сте били обект на постоянна критика от родителите си и никога не са били доволни от вас е нормално да се страхувате, че когато срещнете подходящия човек, нам да сте на ниво и ще дадете повод за критики и недоволство. Започвате да се въртите в омагьосания кръг на „Никой не ме обича” и „Аз не съм достойна/ен за обичане”. Единственият начин да се отървете от тази натрапчива фобия е да осъзнаете причината и да започнете да имате по-висока самооценка.

Изиграният Дон Жуан

Кармата ви отвръща на удара. Но за това сте си виновни сами. Когато сте били млади, сте били обект на постоянно внимание, имали сте много гаджета, едновременно, използвали сте лъжи и интриги , забавлявали сте се на гърба на хората, получили сте милиони предложения за брак (за дамите) и сте очаквали от хиляди жени да сте техният принц. В един момент, осъзнали, че искате да свиете гнездо, започвате да търсите половинката си, но...я няма. След толкова разбити сърца по пътя си е време и вие да разбере как са се чувствали. Изживейте своя катарзис и ще намерите първо себе, после продължението си.

Жертвата

Били сте всеотдайни и обичливи, романтични и искрени в чувствата си, но уви. Подиграли са се с вас. Изиграли са ви и сега не можете да вярвате на хората. Банално, но често срещано явление. Изходът не е да се превърнете в безпощадна кучка или Казанова , защото ще ви сполети гореописаният сценарии Просто си дайте време, за да зараснат раните ви, вдигнете високо, глава, усмихнете си давайте напред. Живейте пълноценно и знайте, че половинката ви чака зад ъгъла, кой ъгъл не е ясно, но докато има ъгли ще има и надежда, че ще изскочи от там.

chudesa.net

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел