Микаел център

алтернативна медицинатуристическа агенция

Хороскопите на Надиа

счетоводна кантора SAGITTARIUS - Русе

Консултация с биоенерготерапевт

Потребител

Потребителско име:

Парола:


Забравена парола?

Регистрирай се!
КАРМА И СЪДБА : Какво дете да си родим: момче или момиче
Публикувана от mikael на 2017/12/3 6:00:00 (1891 прочита)


Резултат с изображение за момче и момиче


Всички родители искат предварително да знаят пола на бъдещото си дете. Някои предпочитат момиче, други мечтаят за момче.

А някои са напълно безразлични за пола на детето и, главното е с детето всичко да е наред. По-важно е да искаме здраво и силно дете.

Желанието на родителите да поръчат пола на бъдещото си дете е разбираемо. Примерно, при второ забременяване желанието е до по-голямата сестра да има братче или след двете момиченца на бял свят да се появи момче. Но има и случаи, когато родителите желаят момче - фамилията иска да се сдобие с наследник по традиция, налагана от обичаите.

ОТ ДРЕВНОСТТА ИДЕ ТАЙНАТА ЗА РАЖДАНЕТО НА ДЕТЕ, КАКВОТО ЖЕЛАЯТ РОДИТЕЛИТЕ

Тайната на пола на бъдещото дете вълнува човечеството още от древността, и то по чисто практични нужди. На някои са им трябвали войници, на други домакини и къщовници, продължители на рода, бъдещи майки... И във всички времена са съществували собствени начини за определяне на пола на неродения човек, а и неговото предварително програмиране. Смятало се, че влияние оказват мястото и времето на зачеване, емоционалното и физическото състояние на родителите, количеството и продължителността на половия акт, а също и изборът на позите, питиетата и храната, приети преди зачеването.

ОТ МЪЖА ЗАВИСИ НАЙ-МНОГО КАКЪВ ЩЕ Е НАСЛЕДНИКЪТ МУ

Като начало нека видим как се формира половата принадлежност на едва зародилото се същество? Полът на бъдещото дете се залага в момента на зачеването. И както вече говорихме, зависи от хромозомния набор на сперматозоида. Така че пола на детето “определя” мъжът – макар и не по собствено желание. Известно време след зачеването всички ембриони живеят като същества от женски пол и започват да се изменят, превръщайки се в мъжки особи едва тогава, когато започва действието на получената от бащата У-хромозома.

Благодарение на тази У-хромозома при бъдещите момчета се появяват определени телесни особености и образуваните вече женски органи прекратяват растежа си.

Това обяснява съществуването на ненужните гръдни зърна при мъжете и др.

И така, кога и как може да се узнае полът на детето, намиращо се в майчината утроба? По рано това е можело да стане чрез изследване, наречено анализ на влакънцето на хориона. С помощта на игла, въведена през коремната стена на бременната, се е вземало крехко парченце тъкан, от която се развива плацента. Когато се изследва тази тъкан, може да се определи полът на детето, а също и да се получи информация за генетичните дефекти и хромозомни нарушения на плода. Това изследване позволява да се вземе своевременно решение за прекъсване на бременността. Преимуществото на този метод е в това, че родителите получават отговора на собствения въпрос за пола на бъдещото дете в най- анните етапи на бременността - 8-10 седмици. А недостатъкът и опасността от това изследване са, че то може да предизвика аборт. Затова се провежда рядко и по социални показания. По- безопасен и често използван метод е ултразвуковото изследване. За това кожата на корема на майката се намазва със специално масло и по него се плъзга ръчен датчик.

Датчикът пуска и улавя отражението на ултразвуковите вълни, които се преобразуват в изображение на екрана. Тази процедура отнема 5-10 минути и позволява да се види положението на плода и плацентата. Чрез нея се уточнява срокът на бременността и ако тя е напреднала - може и да узнаем пола на плода. Единственият минус на този метод е, че сведенията за половата принадлежност на детето могат да се получат едва след 20 седмици на бременността, но и тогава остава висок процент на диагностична грешка.

Към това може да се добави, че детето не обича някой да се меси в неговия вътреутробен живот, може да се заинати и да се разположи така, че да не видите най-интимните части на тялото му. Затова по-късно повторете ултразвуковото изследване.

chudesa.net

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел