Микаел център

алтернативна медицинатуристическа агенция

Хороскопите на Надиа

счетоводна кантора SAGITTARIUS - Русе

Консултация с биоенерготерапевт

Потребител

Потребителско име:

Парола:


Забравена парола?

Регистрирай се!
КАРМА И СЪДБА : 5-ТЕ НИВА НА РАЗВИТИЕ
Публикувана от mikael на 2009/1/4 12:48:17 (1824 прочита)

1. Примитивният стадий
Около 60% от хората в света са на това ниво, което се характеризира с физическа и негативни емоции. Монадата е във физическия атом( 1:7) на първата триада, така, че интересите на персоната са предимно физически.

Някои хора в този стадий на развитие, много скоро са”завършили” “животинското училище”, така, че тяхното поведение може да бъде доста варварско, но ние не трябва да ги съдим, защото сме били абсолютно същите на този си етап от развитие не толкова отдавна. Образованието е най-добрият начин да се развие тяхното съзнание.

Тяхното емоционално съзнание е ограничено до 2:1- 2:3, така, че негативни емоции като страх, гняв, гордост, завист и алчност са основните неща, които ги мотивират за действие. Те са почти неспособни на възвишени чувства, като любов и състрадание, и ще “обичат” само някого от когото имат полза. Например: те ще се женят защото така ще си осигурят редовен секс и ще има някой да готви и чисти или да се грижи за тях.

Тяхното ментално съзнание е ограничено до 3:1, което им позволява само лесна логика и подражателно мислене ( присъединявайки се към обществената мисъл, или каквото мисли обществото, това мисли и той) те не обичат промени и техните животи са най-често доминирани от традиция и предразсъдъци. Образованието трябва да бъде подавано в лесна форма, за да могат те да го възприемат. Лесни притчи и пословици са ефективни, защото те могат лесно да бъдат научени и предадени на други. Те ще повярват почти всичко, което им се каже, защото им липсва силата на разсъждението.

2. Цивилизован стадий
Около 25% от човечеството се намира на този етап на развитие на съзнанието, което е характеризирано със смесица от позитивна и негативна ( като цяло неутрална) емоционалност. Монадата сега е центрирана в емоционалния атом (2:7) на първата триада, така, че емоционалността е доминиращ аспект на съществото. От всички техни фини тела емоционалното е най-развито, така, че те се идентифицират предимно с техните чувства и емоции. Причинността започва да се развива на този етап, но е винаги оцветена от емоционалността. Това е, защото менталното тяло използва емоционалното тяло за шаблон на собственото си развитие по време на ранните стадии на еволюция и двете несъмнено се преплитат. Това тясно преплитане замъглява границите между емоция и мисъл, което прави много трудно този индивид да взима чисто рационални решения, които са лишени от емоция.

Техните емоции стават по-неутрални, но негативните белези от тяхното примитивно минало, може от време на време да се появят в техните глави. Омразата не е токова примитивна като преди, но сега се проявява чрез морални oсъждения и нетолерантност към хора, чиято гледна точка не съвпада с тяхната. Когато техните емоции са неактивни, те се чувстват празни и вяли. Техните емоции моментално реагират на външен стимул, така, че тяхното щастие зависи от добър социален живот, пазаруване, алкохол, музика, секс, клюки, и т.н

Интелектът започва да се развива по време на цивилизования стадий, но не достатъчно, че те да могат да мислят самостоятелно. Те могат да решат между 2 или 3 възможности, но са неспособни да формулират напълно нови собсвени идеи. Те обикновено се прикрепят към това, което всички останали мислят или това, което медиите им казват да мислят. Емоционалното мислене е много двойствено (любов/омраза), така, че техните вярвания са черни и бели и повечето от техните мисли - осъдителни. Много последователи на организирани религии са на този стадий на развитие, защото те са доволни да осиновят готова система за вярване.

Повечето хора от цивилизованите държави са на този стадий на развитие на съзнанието. Те не обичат да се открояват от тълпата, но изпитват нужда да бъдат приемани и уважавани ( дори да им се завижда) от обществото. По тази причина те могат да бъдат доста суетни, материалистични, мода-ориентирани и горди. Гордостта също се проявява под формата на патриотизъм към тяхната страна и подкрепа на даден спортен отбор. В цивилизования стадии Аз, който е бил водещ в примитивния стадии, сега включва семейството и приятелите. Високите нива на този стадии са определено “нормални” и са представени от нормалният средностатистически честен, любезен, усърдно работещ, семейно ориентиран човек – мъж или жена.


3. Развитият стадий

Около 14 % от хората са на този стадий на развитие, който се характеризира с по-висши емоции и развит интелект. Монадата е все още локализиран в емоционалния атом (2:7) от първата триада, но интелектуалното развитие вече е приоритет. Менталните тела са все още преплетени с емоционалните, но интелектът започва да придобива контрол над емоциите. Развитите хора все още изпитват емоции, но те не се унасят толкова много в тях. Техният развит интелект настоява за чувство на обективност в техните емоции, което им позволява да израстват над егоистичната субективна емоционалност. По-високи емоции се развиват ръка за ръка с интелекта, резултирайки в по-балансирана гледна точка за света.

Цивилизованият човек е мотивиран от низша емоционалност ) егоизъм и себелюбие), докато развитият човек е мотивиран от по-висши емоции (любов и алтруизъм), така, че те са обикновено грижовни, с добра натура, интелигентни и философски. Те често имат висши идеи и подкрепят хуманистични екологични каузи, но няма да ги видите сред протестиращите активисти. Тяхната роля ще е зад сцената, където се върши истинската работа; в сътрудничество вместо в конфронтация.

Много учени и интелектуалци са на това ниво на развитие, но и много развити ню-ейдж и духовни хора. Това може да изглежда противоречиво, но различни части от душата се инкарнира в различни нива; така, че някои нива , развиват висши емоции, докато други се фокусират в развиване на интелекта. Даже ако сте много отдаден на науката в този живот, има голям шанс да сте били духовен водач в предишен живот и обратното.

Фините влияния от каузалната равнина активират интуицията и фините влияния от равнината на Единството стимулират състраданието. Тези висши енергии помагат да се рафинира емоционалното тяло, което е основната цел на развития стадий. Тези енергии могат също да създадат известен дисбаланс в етеричното тяло и да разстроят нервната система. Това определя повишения стрес, тревожност и депресия в развитите страни.

В по-късния етап на развития стадий не е необикновено за хората да преминат през серии от инкарнации, които показват силни мистически способности и пророчески тенденции (особено ако те практикуват йога или магия в по-предни прераждания) Енергии от равнината на Единството престимулира емоционалното тяло и причиняват блажени състояния на възторг и екстаз. Ако се оставят непроверени, тези състояния на екстаз и възторг могат да станат причина, човекът да обърка своята супер-съзнателност с присъствието на Бог. Те развиват “месия комплекс” и започват да вярват, че те могат да променят света и спасят човечеството, когато те всъщност са просто хванати в техните емоционални илюзии. В последвали инкарнации те трябва да научат да докарват техните емоции под контрол и да реставрират баланса на техния живот преди да могат да прогресират към хуманистичния стадий.


4. Хуманистичен стадий
.
По- малко от 1 на 1000 човека, 0,1%, са на това ниво на развитие, което е характеризирано с висок интелект и състрадание ( не емоционалност). Монадата се е придвижила нагоре към менталната постоянна молекула (3:4) на първата триада. Менталното съзнание доминира в този стадий и емоциите са приведени под контрола на ума. Само в този стадий ние вече сме придобили способността да мислим истински самостоятелно, да развиваме наша собствена вяра, мнения и стандарти, които са независими от тези, проектирани от медия и общество. Хуманистичните хора виждат “през” емоционалните илюзии и ментални фикции, които оцветяват възприятията на другите хора за реалността. Те са осъзнали незначителността на материализма, богатството и славата. Рационални и безпристрастни мисли са възможни защото менталното тяло е най-накрая свободно от емоционалното, което увеличава способността за интуиция и вдъхновение.

Субективната каузална съзнателност (душевен контакт) се развива през хуманистичния стадий. Но в ранните фази рядко подсказва за себе си на събуденото съзнание, защото високо активната ментална съзнателност заглушава тихия глас на душата. Хора в този стадий на развитие трябва да се научат да контролират тяхната силна ментална активност и да я тренират и превърнат по-скоро в инструмент за каузална съзнателност. Първоначално менталната съзнателност действа като “трансформатор”, да намалява или конкретизира каузални идеи. Но, като превъзмогва бавно своята егоистична натура, се учи да се отдръпва и позволява на каузална идея да плува свободно в мозъка. Може да отнеме години каузална идея да се намали до форма, която може правилно да бъде възприета от будното съзнание, но ежедневната медитация много ускорява възприемането на супер-съзнателни концепции.

Необходимостта да бъдат обяснени големи философски въпроси, като смисъла на живота и наистина да се разбере природата на действителността, често става основен фокус на внимание за хората в този стадий. На тях им става ясна ограничеността на конвенционалната наука и фикциите в религиите и търсят да развият свое собствено разбиране за живота, вселената и всичко. Те имат неутолим апетит за всеки вид познание, което би развило тяхното разбиране. Докато те могат да изучават древни религиозни текстове, те са рядко религиозни хора. В същност по-често те са скептици или атеисти, избирайки да не вярват в нищо, вместо в религиозните фалшове. Евентуално те откриват езотериката и там намират по-задоволителни отговори на своите въпроси. Някъде към средата на хуманистичния стадий техният апетит за знания е утолен, тогава те започват да прилагат това знание и да фокусират тяхното внимание върху завладяването на по-високи стадии на развитие на съзнанието. Тяхното съзнание постепенно става преизпълнено с радост и състрадание, докато те приближават Просветлението.


5. Просветление
По-малко от 1 на 1 милион хора са в този стадий, 0,0001% от човечеството( т.е в днешни бройки, има-няма 7000 ) който е характеризиран с преобладаващо чувство на мир, радост, мъдрост и единност, които не могат да бъдат разбрани, ако не бъдат изпитани. Просветлението се появява в началото на този 5-ти стадий, когато монадата е прокарала мост между първата и втората триада и се е издигнала към менталния атом (3:7) на третата триада. Казва се просветление, защото светлината на душата завладява и покорява персоната/егото , поставяйки я в подчинена роля. Покоят който надминава разбирането, съпътства просветлението. Безспирното бърборене на ума не оцветява вече нашите възприятия с дежурния осъдителен коментар. Което ни оставя свободни просто да “бъдем” и изпитаме живота директно, в най-чистата му форма.

Каузалното съзнание е радикално различно от всичко, което нормалния човек някога е изпитал и се характеризира с чувство на единност и идентификация с всеки и всичко в целия свят. Някои книги на просветлени хора обясняват този двойствен стадий на “бъдеще”, където “ Аз “ изчезва”. Авторите описват своето собствено просветление като внезапно събуждане или реализиране, че те са били просветлени в предишна инкарнация и просто сега си я възвръщат. Те погрешно предполагат, че всеки може внезапно да се събуди, както тях, което създава погрешно схвaщане, че просветлението е просто един акт на отказване от всичко и не включва “работа върху себе си”. Така става с повторното просветление, но не и първият път. Не можете да станете просветлен ако монадата ви е в 3:7 атом ( или над него) и да я докарате там изисква много животи или постоянни усилия.Не можете да развиете своето съзнание, без да полагате усилилия, точно, както няма да развиете мускулите си ако не работите за това с постоянство. Тези книги описват само ембрионичните етапи на обективното каузално съзнание. С развиването на такова съзнание, цяла гама, нови способности се откриват, за които много автори не са наясно или избират да не пишат за тях. Напълно развито каузално съзнание позволява на индивида да:

• Събира информация за всяко събитие, някога случвало се на планетата и каузални идеи на членове на 5-то и 6-то царство стават достъпни.
• Директно да влияе на физическа или етерична материя, което им позволява да преместват физически обекти или да левитират. Това се прави с манипулирането на каузална енергия през веждовата чакра. За създаване на “ причина”, която веднага задейства ефект на физическата равнина
• Може да вижда през солидна материя и да зумира на микроскопично и субатомично ниво.
• Може да проектира свой образ на разстояние и да опише събитията и обстановката, все едно, че наистина е бил там физически.
• Обективно да възприема етеричния, емоционалния, менталния и каузалния светове. Това им позволява да виждат хорските аури, мисли и емоции.

Тези възможности позволяват индивидуално и напълно развито съзнание , за да се придобие удивително ниво на разбиране на природата на реалността. Те не са обаче безпогрешни, защото каузалната концепция трябва да стъпи надолу през менталното тяло, преди те да влязат в пробуденото съзнание и някаква намеса или грешно разчитане може да се появи. Да отбележим, че такива способности са притежание ( в много по-малка степен) от хора, които не са просветлени.

Обикновените (не-просветлени) хора не са нови индивиди всеки път, когато се инкарнират. Всяка нова персона е избрана от тоталността на душата, и точно както всеки нов живот има различни цели, всяка нова персона има съответните атрибути в най-добра степен да постигне тези цели. В нормален човек по-малко от 5% от каузалното тяло се инкарнира, но в просветления човек 100% от каузалното тяло се инкарнира,което означава, че те са буквално същият човек от живот в живот.. Това им дава продължително съзнание между инкарнации и им позволява да си спомнят техните предишни животи.

Ще отнеме на обикновен човек окoло милион години да стане просветлен, ако те просто се оставят “по течението”, но този продължителен период може да бъде значително намален с активна работа за развиване на тяхното съзнание.

Иточник: xnetbg.com

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел