Микаел център

алтернативна медицинатуристическа агенция

Хороскопите на Надиа

счетоводна кантора SAGITTARIUS - Русе

Консултация с биоенерготерапевт

Потребител

Потребителско име:

Парола:


Забравена парола?

Регистрирай се!
МАГИЯ : Магията и медицината в Древен Египет
Публикувана от mikael на 2018/7/12 6:00:00 (1974 прочита)

Резултат с изображение за медицината в древен египет
Използването на енергията на формите, символите и знаците било обичайна лечебна практика в Древен Египет.


Целебна сила била приписвана и на йероглифите.
В Древен Египет се поставило началото на науката, която днес наричаме “медицина".

Археологическите находки, открити днес, доказват, че древните египтяни са притежавали широки познания за Космоса, звездите, Земята, човешкото тяло, а - наред с това - и за най-различните опасни болести.

В миналото, почти всеки вирус бил смъртоносен. Египтяните търсели всякакви начини и средства да се борят срещу болестите и епидемиите. Всъщност, именно в Древен Египет, се поставило началото на науката, която днес наричаме “медицина".

Египтяните прилагали най-различни терапевтични техники. Използването за лечебни цели на т. нар. енергия на формите, символите и знаците било обичайна практика в древен Египет. Целебна сила била приписвана и на йероглифите. Папирусите, открити в долината на Нил, разкриват много тайни на древно египетското изкуство. Десетки други от тях все още не са разгадани.

Според вярванията на египтяните, медицинската наука имала божествен произход.
Прочутият папирус на германския египтолог и романист Еберс, открит в Тива, може да бъде смятан за първата известна медицинска енциклопедия. В него се подчертава, че медицинската наука имала божествен произход. Легендата разказва, че Ра, богът на Слънцето, поверил закрилата над хората на Тот (Тхот), богът на Луната. Египтяните почитали Тот като повелител на всички изкуства и науки и kaтo притежатeл нa безброй свещени книги за магия, астрология и алхимия.

В Древен Египет магията и медицината били възприемани като две съставни части на едно цяло. Болестта била определяна като нарушаване на равновесието между енергията на пациента и космическите сили. Затова, египетските лекари се занимавали не само с тялото, а и с душата на болния. Лекарите в древността знаели, че за да победят болестта, трябва, най-напред, да се справят с причината за появата и , а не с последиците, които се коренят обикновено в психиката на пациента.

Лечението в Древен Египет било съчетание от наука, изкуство и ... магия! В онези далечни времена, всеки египетски лечител преминавал през продължителен “курс" на подготовка. Преди всичко, добрият специалист трябвало да се научи да лекува самия себе си. Защото - как можело някой, който не може да се справи със собствените си болести, да излекува останалите хора?

Лечителят се обръщал за помощ към различни божества. В папируса на Еберс, подробно са описани и енергийните полета на човека. За да се погрижи за здравето на пациента си, лекарят трябвало да въздейства върху него, посредством своята енергия. Този метод на лечение се прилага днес от съвременните биотерапевти.

Лечебната сила на талисманите и амулетите била невероятно ценена в Древен Египет. Чрез магически ритуали те затваряли космическата енергия в даден предмет, картина или символ.

Лекарите-магове натрупвали знания в т. нар “школи на живота" – едновременно храмове, болници и университети. Там те научавали всичко, което им било необходимо, за да пазят човешкото здраве. Лечението в Древен Египет било смесица между медицина и богослужение.

В Египет натрупва медицински знания и самият Хипократ, най-великият медик на древността. Той отишъл в долината на Нил през 458 г. пр. Хри%та и останал там на тригодишно обучение. По-късно наученото Хипократ предал на западните цивилизации.

Чрез магически ритуали се затваряла космическата енергия в даден предмет, картина или символ Много изрази, използвани днес, са доказателство за това, че съвременната медицина дължи невероятно много на Египет. Така например, думата “фармация“ идва от pharmaki, което на египетски означава “този, който гарантира сигурност". "Фармаки" е и едно от 300-те имена на бог Тот.

Лечебната сила на талисманите и амулетите била изключителна ценена в Древен Египет. В основата на египетската медицина се включвало възстановяването на правилните вибрации на човешкото тяло. Древните лекари използвали техниката на психическото или дори парапсихическото въздействие върху организма.

Съвременната медицина дължи невероятно много на Египет.За тежките болести се използвали специални магически лекове. Лекарите препоръчвали носенето на амулети с къс папирус с лечебна енергия. Магическите лечебни символи и знаци били изработвани и носени като бижута, втъкавани в тъкани като шарки и т. н.

Особено внимание египетските лечители отделяли на връзването на възли! Те били убедени, че в магическия възел се съсредоточават силите, които свързвали света на боговете и на простосмъртните. Човешкото тяло според древните египетски науки също имало своите “възли" – седемте “чакри", в които се съсредоточавали лъчите на жизнената енергия. В магията на възлите най-коренна роля играело числото 7.

Изкусните лечители, които практикували целебна магия (магията в конкретния случай трябва да бъде възприемана като най-висша наука, наука на науките), можели чрез съответните ритуали да затворят космическата енергия в даден предмет, картина или символ. Когато лечителят подготвял талисман за конкретен пациент, той поставял в него зодиакалния му знак или личното число.

източник: obektiv.info

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел