Микаел център

алтернативна медицинатуристическа агенция

Хороскопите на Надиа

счетоводна кантора SAGITTARIUS - Русе

Консултация с биоенерготерапевт

Потребител

Потребителско име:

Парола:


Забравена парола?

Регистрирай се!
АСТРОЛОГИЯ : Кармично-инкарнационни модели в хороскопа
Публикувана от mikael на 2009/1/17 17:40:00 (1242 прочита)

Имаме безброй причини да се опитаме да разкрием предишните си въплъщения най-малко от гледна точка на еволюцията на нашите души… това е спомен, който може да разшири хоризонта на нашето виждане в перспектива, давайки най-малко едно силно субективно доказателство за непрекъсната инкарнационна верига на земните ни превъплъщения, и това може да смекчи несправедливостта на нещата, които ни се случват.Това може да намали горчивината на трудните връзки и взаимоотношения, когато съумеете да си припомните опита от минали житейски ситуации, които ви поставят в аналогични отношения с човешки същества, които отново срещате в настоящия си живот.

Най-добрата позиция е да имаме силна вяра, независимо от това дали можем да си спомним всички детайли или не, че всичко, което идва при нас тук и сега, ако е използвано правилно, може да се превърне в трамплин за добиване на по-голяма сила и възможности.

От гледна точка на един човешки живот това може да ни помогне да сглобим в едно цяло миналото и настоящето…

За тези, които в по-малка или по-голяма степен искат да се убедят в истинността на спомените за минали животи, може само да се твърди, че е напълно възможно, щом вътрешният ни Аз си спомня всички животи, а ние сме неразделна част от тази Същност, това е само въпрос на изграждане на невидима връзка с Аз-а и духовната ни същност. Паметта ни в настоящето е условна; определени неща изплуват на повърхността, докато други, и вероятно много по-важни и съществени, убягват от съзнанието /много от тези спомени идват по време на транзити и прогресии през наталната ни карта/.

В повечето натални карти е дадена възможност да се надникне в минали животи, изживявайки отново конкретни ситуации и отношения в настоящия живот.

Задайте си тези въпроси, когато разглеждате наталната си карта, защото Вие сте единственият този, който може да намери отговор на въпроса какво се случва във вътрешния ви свят.

След като разгледате картата си, може да предположите какви интуитивни “попадения” сте постигнали във връзка с изясняването на въпроса за кармата, която изживявате на този етап от живота си.

Дали ще добиете нова перспектива относно някои от връзките – с майката, бащата, съпруга/съпругата, децата?

Какви индикации дава една натална карта на астролога за опита от минали инкарнации и кармата, пренесени с цел да се “проработват” в настоящия живот?

Първото и най-важното, което трябва да запомните е, че ЦЯЛАТА КАРТА ГОВОРИ… защото има специфични фактори и индикации, които изглежда, че имат поне частично отношение към миналото.

Повечето астролози, които работят с минали животи, придават особено значение на 12 дом, знака на купсидата му, планетата-управител, както и планети, позиционирани в 12 дом.

Изглежда, че този дом съдържа специфични сигнификатори, отнасящи се до последното важно земно въплъщение: само живородените са индикирани тук.

Една от дефинициите за 12 дом е “Домът на неизплатените дългове”, който по своето значение се свързва с негативна карма.

Някои астролози вярват, че знакът на купсидата на 12 дом е бил изгряващ на асцендента в последната важна инкарнация и ако завъртим картата така, че знакът на купсидата на 12 дом да застане на асцендента и съответно настоящият ни асцендент да застане на купсидата на 2 дом, и така нататък докато не получим цялостен хороскоп на предишната ни инкарнация.

Този модел често се използва, макар че не показва със сигурност доколко и каква част от информацията е получена чрез чиста интуиция и емпатия с цялата карта, и каква част е добита с помощта на гореспоменятия метод.

Много от астролозите твърдят, че ние прогресираме през 12-те знака по реда на знака на асцендента и на слънчевия знак.

Ако например имате Телец на асцендента и слънце в Дева в този живот, въз основа на тази теория може да се предположи, че сте имали изгряващ Овен и Слънце в Лъв в последната си минала инкарнация, а в следващото си въплъщение може да имате Близнаци на асцендента и слънчев знак Везни.

Нито едно от тези правила обаче не е неизменно и категорично…

Някои индивиди са постигнали такъв духовен напредък, защото в продължение на много години са били извън физическите параметри на биологичното си тяло, минавайки процес на обучение на по-високи нива. Такива души могат да избират карти за поредното си превъплъщение с цел да добият повече опитност и да положат повече усилия в този план на битието си.Такива карти са много трудни за интерпретиране.

Първата ни задача в тази насока е да вземем наталната си карта и да погледнем върху 12 дом като се опитаме да направим едно резюме на последния си минал живот.

Използвайте интуицията си в тази връзка!

12 дом сигнифицира най-тежката карма от миналото.

Луната дава общо отражение на това какви сме били в миналото – един образ, асимилирал минали опитности и поведенчески модели. Луната символизира, особено с оглед знаковата й позиция, специфичните индивидуални ментални и емоционални кармични модели, които по някакъв начин спъват или спомагат нашето развитие. Според една популярна теория последната планета, с която Луната е направила аспект съединение непосредствено преди появата ни във физически план, е точно тази, която оказва най-силно влияние върху нашето поведение, тъй като качествата на тази планета могат да бъдат използвани като основен инструмент да се справяме с предизвикателствата на този живот. Планетата, с която Луната се съединява непосредствено след нашето раждане, - тази, към която Луната прогресира, - какъв тип опитности и хора ще имаме нужда да срещнем и същността на уроците, които имаме да учим в този живот.

По този начин радикалните точки, които докосва прогресиращата Луна, се явяват инструмент за добиване на нови опитности и сочат нови хора, които ще ни помогнат да си научим уроците.

Да допуснем, че Слънцето ще е първата планета, с която Луната прави съединение непосредствено след раждане. В този случай Слънцето ще представя типа опитности и хора, върху и с които ще трябва да работите в тази инкарнация. Вероятно е да срещате хора, заемащи лидерски позиции, благодарение на които и вие да станете лидер и да се научите да реагирате адекватно спрямо вниманието, насочено към вашата личност. Ще трябва да се научите да развиете следните основни качества: самоувереност, лидерство, оптимизъм и да премахнете себеотричане и някои несъвместими черти.

Лунните възли и знаковата им позиция дават допълнителна информация както за миналото, така и за бъдещето. Южният възел показва какъв потенциал /позитивен или негативен/ ние носим от миналия живот в настоящия, а Северният възел показва посоката, пътя, който ще поемем в тази инкарнация.

Източник astrosite.org

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел