Микаел център

алтернативна медицинатуристическа агенция

Хороскопите на Надиа

счетоводна кантора SAGITTARIUS - Русе

Консултация с биоенерготерапевт

Потребител

Потребителско име:

Парола:


Забравена парола?

Регистрирай се!
КАРМА И СЪДБА : Историята на човечеството е и история на магията
Публикувана от mikael на 2018/5/14 6:00:00 (751 прочита)

Резултат с изображение за магияТрудно е да се определи рождената дата на магьосничеството. Непрекъснато се откриват исторически все по-стари и по-стари свидетелства за съществуването му. Те са във вид на примитивни изображения, символи и устни предания, чийто произход се губи в мрака на хилядолетията. Следи от такъв характер могат да бъдат намерени във всяка култура, без изключение.


Магията е първият опит на човека за влезе в контакт с неизвестното, а също и с онези скрити духовни сили, с чиято помощ праотците ни са се надявали да изпълнят желания, непостижими с обикновени средства.

Не цялата магия е черна, но разрушителната тенденция е присъща именно на нея.

Определението черна магия неизбежно предизвиква цял ред банални, но гъделичкащи въображението образи на любителите на силни усещания. Страшни тайни, непознати думи, прилепи, огньове, пентаграми, жертвоприношения на животни, зловещи заговори и врящи отвари - всичко това има силно въздействие върху човешката психика.

Твърде разпространено и опасно заблуждение, особено за хора, които силно се нуждаят от помощ и подкрепа, е това, че не съществува черна, сива или бяла магия. Има само истинско знание, енергия и реална сила. Как ще се разпорежда магът с нея е въпрос на настроение, кармични наклонности или желание на клиента. Това изобщо не е вярно. За да стигнем до истинските разграничения, нека първо погледнем историческата представа за магьосниците.

Съществуват някои различия между западната и източната магическа традиция. В нашите разбирания магът е толкова практикуващ деец, колкото човек, посветил живота си на лечителство, размишления, самоусъвършенствуване. Такива съзерцателни и като че ли нищо не правещи хора наричаме бели магове. Тяхната задача е саморазвитието, но не и активната магическа дейност. Въпрос на терминология. Тя често е предизвиквала големи обърквания. Кои например са били старозаветните патриарси, първите християнски месии, отците пустинници, аскетите на православната и католическата вяра: пророк Илия, Света Тереза, Франциск Азиски, преподобният Серафим Саровски? Кои са били мюсюлманските дервиши, индийските брахмани, просветлените будистки монаси-отшелници? Именуват ги различно, но в същността си те са едни и същи - класически бели магове. Освен бели съществуват и сиви магове. Съгласно западната традиция те са наричани друиди. На изток са известни като Огнени магове.

Сивите и черните магове се различават не по дълбочината на знанията си и количеството сила. И едните и другите владеят магическите практики в най-широк спектър. Двата вида магьосници се различават по характера и последиците от техните действия. В този случай е вярно твърдението, че насоката, в която ще действа магът, зависи от неговия характер и лични качества.

Сивият маг, за разлика от черния, никога не се стреми да върши зло и да подчинява чуждата воля. Сивите магове са хора с по-високо равнище на самосъзнание. Понякога те използват магията за лични облаги, но като цяло целта им не е разрушението.

С черна магия се занимават друг тип хора. По правило те владеят силни магически способности, но са обременени с отрицателна наследственост. Върху тях лежи характерен кармичен отпечатък.

Като изключим много редките случаи, те не могат да се променят. Развивайки енергията и силите си, такъв човек още повече подхранва кармичните си наклонности. Пътят му е еднопосочен.

В личността на челния маг присъстват типично шизоидни мотиви, с всички признаци на мания за величие.

В психологическо отношение черната магия е неизлечима болест, главната причина за която е извънредно завишената оценка на собствените възможности, способности и грешно възприемано призвание. Щом човек, надарен с определени магически способности и силен интерес към тайните науки и знания, прояви егоизъм да възвеличае собствената си независимост и започне да доминира над личността си, той неминуемо се превръща в черен маг.

Случва се и човек с определена физическа и психическа кондиция да се докосне случайно до знания, които той не е в състояние да усвои без последствия. Такъв човек като че ли не може да ги преработи и преглътне и в края на краищата те започват да тровят душата му. До това води и желанието прекалено лесно и бързо да бъде научено всичко.

Всеки индивид има свой предел на знанието. Ако на своя глава се опита да премине границата на този предел, започва да мутира и да се саморазрушава. Изменя се не само психиката му, но и хормоналният му фон. Нарушава се обмяната на веществата и, за съжаление, често няма път назад. Той просто пада в черна и бездана пропаст. Черният маг е развален сив маг.

Интересно е, че психическите заболявания, развиващи се в такъв магьосник, не се поддават на лечение. Колкото повече зло върши, толкова повече дефектите в неговата психика и личност стават неизлечими.

Народната традиция не случайно е обрисувала черните магове като мрачни и изсъхнали субекти. Действително, те често са много слаби. Работата им изисква огромни енергийни загуби. За това човек, практикуващ черна магия, се нуждае постоянно от енергия, от подхранване. По правило източници на неговите запаси са "пациентите", своеобразни донори на енергия. Или, с други думи, онези, които му поръчват черната магия.

В Средновековието вещиците са били съдени и по теглото. Ако заподозряната е била под определени килограми, се е смятало за надеждно доказателство за връзките и с тъмните сили.

Оказва се, че дори и този странен подход обаче има реална почва. Известно е, че много от външния облик на човека зависи от индивидуалната обмяна на веществата. Срещат се хора с относително неголям външен обем, които всъщност имат значително тегло, и обратно. Вещицата може да изглежда като нормален човек, но да тежи значително по-малко.

Има и други, много важни признаци за разпознаването на черния маг. Както е известно, най-важният от тях е огледалото на душата - очите.

Черният магьосник гледа с пусти, скучаещи очи, в които се случва мигновено да пламне пронизително ярък огън, щом само почувства приближаването на предмета на неговия интерес.

Въпреки разпространеното мнение черните магове най-често не са с тъмни, а със сини или избеляло сини очи.

Хората, които се обръщат за помощ към черния маг, трябва да знаят, че ефектът от неговата дейност ще бъде бърз, но нетраен. Нещо повече! Клиентът в скоро време може да загуби всичко и дори душата си. Ако жена моли да задържи или върне любим мъж с магия, то тя ще го получи, но лишен от жизненост и с подтисната воля и личност. Съвместният живот на двамата ще бъде нещастен.

проблемът на черния мат се състои в това, че опитвайки да въздейства на хора, събития и явления с помощта на сили, които не са му по възможностите, трябва да отстранява и почиства страничните ефекти, които възникват от действията му. А това той не го умее.

Това не е по силите на никого, защото, веднъж нарушен, балансът на природата винаги оставя следи. Защото страничните ефекти възникват на принципа на компенсацията и действат независимо от човешката воля. Това зависи от кармата и може да се прояви в съвсем друга сфера от живота на клиента.

Например му потръгва в бизнеса, благодарение на направена магия, но внезапно възникват неочаквани проблеми със здравето, в семейството и т.н. Тази проблематика е напълно чужда на черния маг. Без да се замисли, той, например, ще се заеме да направи богат човек, който не би трябвало да бъде такъв по своята карма. След известна време неизбежна възниква страничният ефект, който е компенсация за нарушаване законите на кармата.

Работата на черния магьосник се отличава със стремежа да потисне, да подчини личността на клиента, защото, както вече споменахме, той черпи силите си от нея.

Макар че класически черни магьосници живеят и практикуват в сянка, тоталитарните секти често използват за работа с големи групи хора техните най-ефективни методи. Много от тези секти са типичен пример за използване прийомите на черната магия в нейния най-агресивен вариант. Те са удивитерно конкретни и плитки по замисъл. Той е ясен - пари и неограничена власт върху максимален брой хора. Много от последователите им не могат да изчистят мозъка си от умело натрапените идеи и схеми в съзнанието. От друга страна, за такъв вид манипулация не се изискват кой знае какви качества. Достатъчно е да са налице елементарни знания по редица магически практики, да се познават принципите на сугестията и колективно неосъзнаваното и да са подръка необходимите психотропни средства. В работата с жени черният магьосник нерядко използва чисто сексуални похвати. Той умее да прелъстява както плътски, така и астрално - по време на сън или чрез хипноза. По време на полов акт човек е максимално открит енергетично, а това е много необходимо на мага, за да се зареди с чужда енергия.

През Средновековието се е смятало, че такава соития (съвкупление) с инкуби (мъжки духове) и сукуби (женски духове) обезсилва и поврежда необратимо безсмъртната човешка душа.

Интересна подробност е, че в общия брой на практикуващите черна магия се срещат значително повече мъже, отколкото жени. Най-вероятно това се дължи на обстоятелството, че черният маг не може да създаде пълноценно семейство. И дори нещо повече - черните магове много рядко имат деца. Това е още едно доказателство за тежките последствия от професията на злото.

Сподели с всички:
Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com del.icio.us Facebook Google Google Reader Yahoo! MyWeb reddit StumbleUpon Technorati
Микаел